MOȚIUNEA DE CENZURĂ VA FI VOTATĂ JOIA VIITOARE! „CA SĂ RECONSTRUIM ROMÂNIA, GUVERNUL DĂNCILĂ TREBUIE DEMIS DE URGENȚĂ!

Distribuie pe:

Moțiunea de cenzură, inițiată de Opoziție, la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marți în Parlament. Moțiunea, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!", are 237 de semnături, de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputați ai minorităților naționale, patru parlamentari PSD și un deputat independent, potrivit reprezentanților Opoziției. Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca votul să fie dat joia viitoare. Prezentăm, pe scurt, conținutul documentului.

• Guvernul nu mai are majoritate parlamentară și nu mai are legitimitatea politică pentru a guverna. Cel mai firesc ar fi fost ca Guvernul Dăncilă să plece imediat după votul din 26 mai, când „românii au dat cea mai zdravănă lecție acestui guvern care a acționat împotriva intereselor generale ale țării, împotriva românilor" și care se caracterizează prin „lipsă de competență și impotența guvernării". Este „cea mai tragică farsă pentru România". Mulți dintre miniștri au fost de cea mai slabă calitate, „numiți nu pentru a crește performanțele actului guvernamental, ci pentru a tranzacționa voturi și interese în interiorul PSD".

• Viorica Dăncilă - o persoană „conflictuală", promotoare a „discursului urii": a transformat funcția de prim-ministru într-un instrument de răzbunare împotriva adversarilor politici. Și-a încurajat colegii să profereze mesaje naționalist-șovine la adresa minorităților naționale și nu a sancționat derapajele grave din discursurile pline de ură. Niciun ministru din Guvern nu s-a disociat de acest comportament anti-european.

• Executivul Dăncilă - guvernul șanselor ratate pentru România. În ciuda performanțelor economice și a ritmurilor de creștere importante, guvernele PSD nu au demarat niciun proiect major pentru infrastructura românească, „împrumutând țara", știind că factura acestor împrumuturi va fi plătită de generațiile viitoare. Guvernul PSD ar fi putut să investească o parte din acești bani măcar într-unul dintre proiectele prioritare de investiții ale României, unele dintre aceste proiecte regăsindu-se între promisiunile făcute de PSD, în anul 2016, atunci când au smuls votul românilor printr-o fraudă de încredere. România pierde oportunități în fiecare zi: aproape 6,4 miliarde de euro din fondurile europene, alocate României, nici măcar nu au fost cerute de la Uniunea Europeană, întrucât „ministerele au fost populate cu activiști și clienți de partid ai PSD, care nici nu știu și nici nu vor să aducă în România fondurile gratuite pentru dezvoltarea țării".

• Autostrăzile - doar pe hârtie. Autostrada Unirii, Autostrada Moldovei, cea a Olteniei sau Autostrada Sibiu-Pitești nu au avansat nici măcar cu un singur centimetru sub guvernarea PSD. Pe calea ferată, trenurile deraiază, aproape săptămânal, din cauza infrastructurii degradate, iar viteza de deplasare a ajuns sub cea a trotinetelor electrice!

 • PSD a gonit și investitorii privați din economie. Încrederea în economia românească este în declin, în primul rând din cauza faptului că legislația economică se modifică aproape săptămânal.

• Ordonanța Lăcomiei a introdus taxe noi și a distrus puterea de cumpărare a românilor. Modelul economic greșit al PSD a împins România să consume tot mai mult din import și să ajute, astfel, economiile altor state, nu pe producătorii români. În consecință, prețurile au crescut, lună de lună, ducându-ne la cea mai mare inflație din UE și la o monedă națională tot mai slabă, care continuă să se devalorizeze.

• Guvernul României ignoră avertismentele instituțiilor financiare care spun că România a devenit, în ultimii aproape 3 ani, statul cel mai vulnerabil din Uniunea Europeană, în fața unei posibile crize economice sau a unei recesiunii. Cauza - toate resursele financiare din țară au fost epuizate, cele împrumutate au fost dirijate preponderent către consum, iar pentru investiții publice s-au cheltuit, de la un an la altul, tot mai puțini bani.

• Situația din învățământ se înscrie în același peisaj disprețuitor pentru elevi, părinți, școală și dascăli, cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. „Guvernul nu dă doi bani pe soarta școlii românești, deși este condus de un fost profesor de liceu tehnologic. Dimpotrivă, ori de câte ori are ocazia, Guvernul Dăncilă mai taie câte ceva din bugetul oricum modest al educației, pentru a dirija banii către nevoile baronilor locali ai  PSD. Mărturie stă și ultima rectificare bugetară, prin care doamna Dăncilă a tăiat, fără să clipească, peste 1 miliard de lei de la învățământ, deși cunoaște foarte bine cât de subfinanțată este școala românească".

• România pierde șansa de a construi spitale regionale, bine dotate, din bani europeni. PSD a promis inițial 8 spitale regionale și unul metropolitan, după care a spus că mai întâi se fac 3, la Cluj, Craiova și Iași, pentru ca, în final, să nu construiască niciunul. Spitalele din rețeaua Ministerului Sănătății au cele mai grave probleme, atât din cauza dotărilor deficitare, cât și a spațiilor necorespunzătoare pentru un act medical de calitate. „Nici măcar medicină de familie nu se mai poate face în România, pentru că nu sunteți în stare să remediați nesfârșitele probleme ale cardului de sănătate. Vă bateți joc de o populație întreagă care plătește enorm din propriile venituri pentru a se putea trata într-o unitate sanitară din România.

• Guvernul își bate joc de românii din diaspora, prin încercările disperate pe care le face pentru a bloca dreptul constituțional al acestora de a vota.

• Viorica Dăncilă nu s-a deranjat să elimine recursul compensatoriu, adică acea modalitate prin care au fost eliberate și persoane condamnate pentru infracțiuni cu violență care, între timp, au și recidivat.

• Guvernarea PSD a transformat România într-o țară nesigură pentru cetățenii săi. Infracționalitatea, în loc să fie combătută, pare a fi fost stimulată, ajungându-se la situația inacceptabilă, în care clanuri de interlopi au acționat nestingherit, uneori chiar în complicitate cu reprezentanți ai autorităților statului.

• Guvernul Dăncilă nu a făcut decât să mai păcălească o dată populația, adică să schimbe scaunele între unii șefi din poliție sau din minister, pe unii să-i mângâie pe umăr, pe alții să-i trimită la pensie și pe cei de care n-a putut să scape, să-i promoveze.

• Pentru Guvernul Dăncilă, incompetența combinată cu obediența este rețeta succesului în carieră! Așa se face că doamna prim-ministru tolerează și stimulează modul în care sunt conduse televiziunea și radioul public. Din momentul în care aceste două instituții au ajuns să fie finanțate exclusiv de la bugetul de stat, prin semnătura Guvernului, ele nu-și mai respectă nici statutul și nici rolul fundamental de a informa în mod imparțial și corect populația.

• Sub guvernele PSD, dar mai ales sub guvernarea doamnei Viorica Dăncilă, un număr uriaș de români au părăsit țara, deoarece aici, în țara lor, și-au pierdut orice speranță.

„Imediat după demiterea Guvernului PSD, opoziția va propune cea mai bună soluție guvernamentală pentru români și pentru România. Aceasta va fi, evident, așa cum ne spune Constituția, rezultatul consultărilor dintre Președintele României și partidele politice parlamentare. Soluția după demiterea Guvernului PSD mai înseamnă adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat către dezvoltarea și modernizarea țării și către prosperitatea reală a fiecărui român", se arată în finalul documentului.

Lasă un comentariu