ANUALA SĂRBĂTOARE A LUDUȘENILOR VÂRSTNICI

Distribuie pe:

Peste 400 de bunici, străbunici, iubiți și iubitori părinți de vârsta a treia din oraș au participat marți, 1 octombrie 2019, la marea lor sărbătoare anuală, organizată de Primăria și Consiliul local Luduș, la restaurantul „Romeo și Julieta", cu prilejul Zilei Mondiale a Persoanelor Vârstnice.

În deschiderea evenimentului, moderat de domnul Dorin Grama, directorul Casei de Cultură, sărbătoriții au fost salutați și felicitați de domnii Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, Ovidiu Dancu, vicepreședinte al CJ Mureș, Ovidiu Crișan, președinte al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, și Andronic Stoica, noul președinte al Asociației Pensionarilor ludușeni.

În cuvântul său, primarul Cristian Moldovan le-a mulțumit sărbătoriților pentru prezența lor într-un număr atât de mare, i-a felicitat pentru munca lor de o viață dedicată familiei, creșterii copiilor și nepoților, dezvoltării durabile a orașului și, prin votul lor, la consolidarea statului de drept, democratic și european. Cuvinte de apreciere i-a adresat venerabilului lider sindical local Ovidiu Crișan care, de 27 de ani, contribuie la organizarea și desfășurarea cât mai plăcută a acestei sărbători comunitare. Noului președinte al Asociației Pensionarilor, Andornic Stoica, i-a urat mult succes în activitate. În numele celor prezenți a mulțumit numeroasei delegații a CARP Sighișoara, sosită la Luduș cu intenția să contribuie cu un plus de cultură la frumusețea sărbătorii.

Într-o atmosferă solemnă, domnul primar Cristian Moldovan, însoțit de viceprimarul Kis Istvan, de consilierii Liviu Botezan și Sebastian Căpușan și secretara Nicoleta Loza, le-a distins cu Diplomă de Fidelitate pe cele 27 de cupluri familiale ajunse, în acest an, la vârsta Nunții de Aur: Livia și Petru Andrei, Maria și Iacob Baghiu, Angela și Zaharie Batori, Șarolta și Ludovic Chețan, Maria și Ionel Demian, Eugenia și Ioan Deteșan, Victoria și Ioan Filipan, Cătălina și Ștefan Fodor, Raveca și Petru Groza, Viorica și Ioan Hărăstășan, Livia și Ioan Jimborean, Maria și Gheorghe Măcinică, Jenica și Florian Mojneag, Aurora și Zoltan Naghi, Maria și Petru Oltean, Ileana și Ioan Ormenișan, Ecaterina și Alexandru Pap, Susana și Ioan Preda, Dina-Lina și Emil Puia, Maria și Ioan Robu, Trandafira și Dumitru Suciu, Maria și Ioan Szanto, Elena și Rovin Toader, Ana și Bukkosi Iosif-Ioan, Lucreția și Vasile Albeș, Viorica și Vasile Dudilă, Ileana și Mihăilă Pap. 

Fiecare cuplu a primit, din partea Primăriei și CL Luduș, câte un plic cu bani, câte un frumos buchet de flori și urările de mulți ani, cu iubire din partea celor dragi, cu nelipsita fotografie de grup.

Corul oaspeților sighișoreni le-a dăruit frumosul lor „Imn al pensionarilor".

Părintele protopop ortodox Lucian Voșloban și preotul reformat Marton Istvan au înălțat, în limba română și în limba maghiară, rugăciunea Tatăl Nostru, au binecuvântat adunarea și bunătățile servite cu acestă ocazie.

Sărbătoarea a continuat până când ziua s-a îngemănat cu noaptea. Reprizele pe fond muzical au pregătit momentele de dans, recitalurile excepționale ale soliștilor sighișoreni Nicu Pintea, Doina Pintea, Daniela Vlad și Radu Pintea, precum și programul Corului CARP Sighișoara. Corul a rezonat la unison cu pensionarii ludușeni atunci când au interpretat vechile cântece românești „De-ar fi mândra-n deal la cruce", „Aseară ți-am luat basma", „Cui nu-i place dragostea", „Ciobănaș cu trei sute de oi", „Pe Mureș și pe Târnavă".

Reușita acestui eveniment a confirmat aprecierea primarului Ioan Cristian Moldovan: „De la un an la altul, sărbătoarea ludușenilor vârstnici crește în calitate, este tot mai frumoasă și imposibil de uitat". 

 

Lasă un comentariu