SFATURI PENTRU CURĂȚENIA DE TOAMNĂ

Distribuie pe:

Odată cu sosirea toamnei, locuința noastră are nevoie de o schimbare, pentru a ne asigura confortul de care avem nevoie în sezonul rece.

 Specialiștii în menaj din Marea Britanie, citați de eva.ro, susțin că, dacă respectăm niște reguli simple, scăpăm de griji până la primăvară, aceștia recomandundu-ne să procedăm astfel:

Aerisiți caloriferele - Apelați la serviciile unui instalator pentru a aerisi caloriferele sau chiar pentru a le spăla. În acest fel, când se vor umple cu apă caldă, vor da randament și vor funcționa la capacitate maximă.

Duceți covoarele la curățat - În sezonul cald, în locuință se depune mult praf, mai ales că vara ținem mereu geamurile deschise. Acum, este momentul să duceți covoarele la curățătorie, pentru că sunt cele mai mari „aspiratoare" de praf, acarieni, microbi și bacterii.

Pregătiți hainele groase și încălțămintea de iarnă - Hainele groase, pentru sezonul rece, precum gecile, puloverele, dar și încălțămintea ar trebui pregătite pentru a fi purtate.

Covorașe de toamnă - Gresia din baie, bucătărie și hol ar trebui acoperită cu covorașe călduroase. În acest fel, nu vă vor îngheța picioarele și nu veți răci. Pentru baie, alegeți mochete speciale, cauciucate și antiderapante.

Schimbați covorașul de la intrare - Puneți un covoraș gros, de preferat din cauciuc sau cu peri sârmoși. Acesta vă va ajuta să vă ștergeți foarte bine pe picioare înainte de a intra în casă cu ghetele pline de noroi...

Înainte de toate, faceți un plan de curățenie - Fiind o curățenie în detaliu, este nevoie să vă gândiți de unde începeți, cum ați vrea să vă organizați lucrurile, de ce aveți nevoie și la ce trebuie să renunțați.

Fiți atenți la detalii - Începeți curățenia din ultima cameră din locuință, poate chiar din camera care nu a fost prea des folosită, și începeți să o curățați de la tavan în jos. Atenția la detalii atunci când vine vorba de curățenie constă în aspirarea corectă a prafului.

Eliminați praful de pe mobilă - Dacă pe timpul verii ați avut mai mult timp geamul deschis, este foarte posibil să aveți urme de praf pe șifonier sau pe corpurile de mobilier mai înalte, deci trebuie să ștergeți și de acolo.

Aspirați corect covoarele - Curățați și aspirați covoarele pe ambele părți sau duceți-le la o curățătorie. După ce ați făcut asta, împrospătați-le cu o soluție pe care o puteți face simplu acasă, din două linguri de oțet și un litru de apă. Această soluție vă va ajuta atât la împrospătarea materialului din care este făcut covorul, cât și la adunarea resturilor care ar mai fi putut rămâne.

Aveți grijă la parchet - În funcție de materialul din care este făcut, parchetul are nevoie de îngrijire corespunzătoare. Nu îl ștergeți cu prea multă apă, ci ștergeți-l cu o cârpă uscată, iar apoi folosiți o soluție specială pentru tipul de lemn.

Împrospătați hainele din șifonier - Pe lângă faptul că este nevoie să vă schimbați garderoba și să înlocuiți hainele subțiri de vară cu cele mai groase de toamnă-iarnă, aveți grijă să ștergeți fiecare raft din șifonier. Lăsați să se aerisească și, pe viitor, puteți puneți diferite plicuri cu arome înăuntru, pentru a păstra un aer fresh.

Curățați praful de pe calorifere - Ștergeți caloriferele de sus până jos, pe partea din interior, acolo unde se depune cel mai mult praf.

Faceți curat în dulapurile din bucătărie - Renunțați la alimentele sau sticlele mai vechi pe care nu le mai folosiți și curățați frigiderul în totalitate. Renunțați la vechile borcane de dulceață sau la alte alimente pe care le-ați tot păstrat până acum și nu v-ați îndurat să le aruncați. Acum este momentul. Ștergeți fiecare raft din cămară și păstrați doar conservele proaspete.

Împrospătați perdelele - Draperiile și perdelele adună mult praf, așa că spălați-le, la fel ca și geamurile, apoi puneți-le la loc. Desigur, pentru o reîmprospătare totală a aerului puteți zugrăvi întreaga casă.

Adio, obiectelor inutile - Strângeți toate obiectele de care nu mai aveți nevoie și depozitați-le într-un loc unde nu vă pot încurca sau, și mai bine, renunțați la ele definitiv, mai ales dacă nu vă vor mai folosi niciodată. Cu cât este mai mult spațiu, cu atât casa voastră va arăta mult mai curată și mai aerisită!

 

Lasă un comentariu