„CINE NU ARE BĂTRÂNI, SĂ-ȘI CUMPERE", SPUNE UN VECHI PROVERB ROMÂNESC

Distribuie pe:

Astăzi nu mai realizăm, din păcate, cât adevăr ascunde acest proverb. Trăim într-o societate care nu mai valorizează expertiza celor vârstnici și nu îi așează în fruntea ierarhiei sociale și de familie. Iar pierderile sunt de ambele părți.

Într-o lume cinică și mereu în viteză, unele învățături ale bătrânilor sunt chiar binevenite. De la cine poți învăța cele mai bune lecții de viață, dacă nu de la un om care a trecut prin toate? Trebuie să le acordăm bătrânilor ce-i al bătrânilor, și anume faptul că au văzut multe și pot trage câteva concluzii valoroase.

Ei privesc totul cu calm, știu să cântărească fiecare decizie pe care urmează să o ia și, totodată, transmit tinerilor din jurul lor sfaturile cele mai bune.

Dacă vei cultiva cu grijă această relație, copiii tăi vor învăța ce înseamnă tradițiile și morala familiei, ce înseamnă conceptul de familie unită.

Este al cincilea an consecutiv de când bunicii din acest Cămin cultivă cu grijă această relație, în cadrul campaniei „Nu uita să-ți suni B-unicii".

Anul acesta, v-am invitat să legăm aceste punți între generații, pășind puțin într-o poveste….. cea a PROVERBELOR, o poveste pe parcursul căreia suntem însoțiți de melodia compozitorului Marius Țeicu. De la prima discuție pe care am purtat-o cu Domnia sa, acesta ne-a oferit drepturile de autor, iar, ulterior, când a vizionat videoclipul, mi-a declarat că nu i-ar fi trecut prin minte o astfel de realizare. Și ca în orice poveste, povestea se țese cu un fir invizibil care unește câteva generații, evocând, majorității dintre noi, amintiri din copilărie (povestea noastră a fost țesută cu fir din vată de zahăr).

Așadar, chiar de 1 octombrie 2019, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, am vizionat împreună videoclipul care a demonstrat cât adevăr ascunde acest proverb!

 

Lasă un comentariu