CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE NONFORMALĂ - 2019 (INTERNATIONAL NON-FORMAL EDUCATION CONFERENCE - 2019)

Distribuie pe:

În perioada 4-6 octombrie 2019, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic al Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul Universității „Lucian Blaga" din Sibiu, în parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș, organizează Conferința Internațională de Educație Nonformală, aflată la a cincea ediție.

Evenimentul care se desfășoară la Hotelul Continental Forum și la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș este susținut de parteneriatul ULBS-HPI (Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu - Institutul „Hasso Plattner") și de Primăria și Consiliul local Târgu-Mureș. La această conferință participă specialiști din domeniul educațional, din prestigioase universități din țară și străinătate, care abordează în principal problematica educației nonformale.

Obiectivul principal al conferinței este schimbul de bune practici în educația nonformală și dezvoltarea competențelor agenților educaționali participanți de a proiecta și desfășura activități educative cu impact pozitiv la nivelul elevilor și studenților. Prezența specialiștilor din mai multe țări europene contribuie la crearea unui cadru dinamic, complex și creativ de desfășurare a conferinței focalizată pe tema educației nonformale.

„Consiliul Europei încurajează statele membre să promoveze egalitatea de șanse și echitatea în educație, prin recunoașterea formării și a competențelor dobândite de tineri prin educație, învățare nonformală și prin identificarea diferitelor modalități de certificare a experiențelor și a calificărilor dobândite în acest cadru. Este necesar ca specialiștii implicați în procesul de elaborare a politicilor legate de educație să aibă continuu în atenție faptul că educația nonformală reprezintă o parte esențială a procesului de învățare și să considere educația nonformală ca element integrant al procesului de învățare, pe tot parcursul vieții."

Lasă un comentariu