“NU POȚI FI CRUCIFICAT PE MAI MULTE CRUCI”

Distribuie pe:

Dacă am apela la un consultant și i-am cere să fim mai eficienți în viață, acesta ne-ar spune: “Încerci să faci prea multe lucruri, mult prea multe decât putem îndeplini”.

Henri Ford a spus odată: “Și eu am fost ispitit să fac mai multe lucruri. Aceasta îmi împărțea efortul și-mi diminua concentrarea. Numeroasele lucruri pe care le începeam mă determinau să mă grăbesc pentru a le rezolva. Lucrând în grabă, greșeam mai mult și rezultatul era pierdere”.

Pentru a nu mai trăi această experiență, Ford a ales o soluție interesantă: “Când mă trezeam dimineața și aveam în atenție o mulțime de lucruri pe care voiam să le fac în acea zi, și nu știam cu care să încep, ieșeam afară și începeam să alerg în jurul casei. În timp ce alergam, excesul de energie ce mă determina să fac mai multe lucruri era consumat, mintea mea se lumina și puteam să văd lucrurile cele mai importante. Pe acestea le rezolvam primele”.

Quaqerii aveau o vorbă pentru toți cei care încercau să se împartă pentru a împlini mai multe lucruri: “Alege un singur lucru, îndeplinește-l cu conștiinciozitate, plătind orice preț, pentru că nu poți fi crucificat pe mai multe cruci!”.

Lasă un comentariu