AUREL HANCU - CELE MAI FRUMOASE POEZII

Distribuie pe:

Prin recentul său volum antologic Cele mai frumoase poezii (Ed. Sf. Ier. Nicolae, Brăila, 2019), părintele profesor dr. Aurel Hancu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, surprinde prin conținutul, forma și varietatea tematică, prin modul original de abordare și redare a unor adevăruri imuabile.

Poezia sa, în esență religioasă, este asemenea unui psalm, cântat, prin care-L caută, îl cinstește și-L preamărește pe Dumnezeu, mulțumindu-I pentru îndurare și mulțimea darurilor puse în inima noastră, prin jertfa Sa de pe Cruce.

Grăitoare sunt, în acest sens, versurile din “Povara de albastru”: “Călători-vei tu pe mare / fără s-afunzi al tău picior? / Vei crede tu că valu-i tare, / deși e - atât de mișcător? // Vei crede tu că nu ești singur / când marea este în furtună? / Cuvântul, pot să te asigur, / și astăzi peste valuri sună: // <<Oricare-ai fi tu, îndrăznește ! / În noapte nu te-nspăimânta / oricare-ai fi, îți spun: pășește - / îți va fi stei credința ta! >> // De te-ndoiești, vei fi tu val / și legănare după vânt. / De te-ndoiești, n-ajungi la mal / și pierzi pe mare mersul Sfânt! // Gândește-te că-n preajma ta / e Cel ce-ntinde a sa mână; / în noapte, nu te-nspăimânta, / e Cel ce-a fost și o să vină!”

Slujitor fidel al cuvântului ce zidește și luminează, dus “peste margine de gând”, autorul își face o profesiune de credință din a urma și apăra legile și poruncile divine “pentru a nu rătăci calea”, dezvăluind, totodată, posibilitatea de revelare și de cunoaștere a Sacrului. (Cronicar)

Lasă un comentariu