ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE, LA REGHIN

Distribuie pe:

Municipiul Reghin a marcat “Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”, marți, 1 octombrie, la sala de evenimente Aroma Wedding Garden, unde “Orașul Viorilor”, la început de toamnă, a îmbrăcat hainele cele luminoase de sărbătoare, pentru a-i cinsti așa cum se cuvine pe cei vârstnici și pe cei care și-au fost alături, la bine și la greu, timp de 50 de ani, care au fost invitați pentru a depăna amintiri, a cinsti trecutul, a prețui prezentul și a nădăjdui într-un viitor strălucit. La această manifestare de suflet au luat parte peste 900 de vârstnici, 54 de cupluri au fost sărbătorite și felicitate cu ocazia aniversării Nunții de aur (împlinirea a 50 de ani de la căsătorie) și două cupluri care au aniversat 60 de ani de căsătorie. “Mi se strânge inima, deoarece știu că, pentru unii dintre dumneavoastră, ziua asta e singura din an în care vă permiteți să ieșiți la restaurant și asta pentru că, deși ați muncit o viață și guvernul actual tot mărește pensiile, ele nu sunt încă acolo unde meritați să fie. Pentru alții dintre dumneavoastră e singura ocazie să vă vedeți cu foști colegi de școală, de serviciu, cu vecini, cu prieteni. Pentru alții, probabil e singura ocazie să fie atât de aproape de vedetele îndrăgite. Poate e una dintre puținele ocazii în care doamnele îndrăznesc să folosească rujul acela mai puternic, iar domnii își pun și vesta de la costum. Pentru toate aceste motive care pot părea mărunte pentru unii, dar atât, atât de importante, mă bucur că suntem și sunteți azi, aici. Le mulțumesc gazdelor noastre care ne-au pus la dispoziție această locație minunată”, a menționat doamna primar ec. Maria Precup. La această sărbătoare de suflet a luat parte, alături de doamna primar ec. Maria Precup, și domnul Alexandru Cîmpeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș. Participanții la masa festivă s-au bucurat și de un program artistic, în care accentul a fost pus pe promovarea artiștilor locali și din împrejurimi, astfel, cei care au susținut voia bună în cadrul evenimentului au fost soliștii Anca Branea, Anton Grama, Geczi Jancsi, Ansamblul Artistic Profesionist “Mureșul”, cu participarea solistelor Leontina Pop, Dorina Grad, Maria Sântean Faghiura, Maria Neag și ansamblurile de dansuri “Doina Mureșului” și “Vad Rózsa” ale Casei Municipale de Cultură “Eugen Nicoară”.

A fost o zi memorabilă la Reghin, o zi cu încărcătură sentimentală, o zi a nostalgiilor, a amintirilor, a bucuriei, a reîntâlnirilor, într-un cuvânt, o zi de mare sărbătoare desfășurată sub spectrul bunei dispoziții, a armoniei și a bunei înțelegeri, care-i caracterizează pe locuitorii de pe aceste meleaguri binecuvântate cu atâtea frumuseți și cu oameni de toată cinstea și onoarea.

Numele fiecărui vârstnic este sinonim cu iubirea de oameni și de frumos, cu generozitatea și înțelegerea între oameni. Cartea vieții domniilor lor este foarte bogată în învățăminte și atitudini adânc grăitoare. Cinstind și omagiind vasta loc activitate, înfățișăm aici exemplele unor vieți de muncă și demnitate, pilduitoare pentru toți cei din jurul domniilor lor, mai ales pentru cei tineri, care trebuie să le urmeze exemplul. “Cred că, să vă vedem aici, mână în mână, după 50 de ani împreună, e un moment de trezire pentru noi toți. Un moment care ne ajută să ne reamintim că un cuplu, o căsnicie, o familie, necesită muncă, înțelegere, iertare, empatie”, a subliniat doamna primar ec. Maria Precup.

Lasă un comentariu