ALERGĂM PENTRU SĂNĂTATE!

Distribuie pe:

Duminică, 29 septembrie a.c., s-a desfășurat, la Platoul Cornești din Târgu-Mureș, ediția cu nr.5 a competiției sportive ASCOTID TRAIL RACE, organizată de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID), asociație ce militează pentru nevoile și drepturile copiilor diagnosticați cu diabet, începând cu anul 2006.

Vremea a ținut cu noi, a fost un timp numai bun pentru alergat prin pădure. Celor peste 700 de alergători li s-au alăturat mureșenii ieșiți la plimbare, astfel încât numărul a fost impresionant.

Probele competiției au fost: semimaraton de 21 km, cros de 10 km, cros copii mici - 700 m, cros de 1,5 km pentru copiii peste 10 ani, și proba mami și bebe, pe o distanță de 700 m.

Partea inedită a competiției a fost participarea unor tineri diagnosticați cu diabet zaharat tip1 din diverse localități ale țării, cu toții asumându-și o mare provocare: depășirea limitelor!!!

Diabetul este mai mult decât o boală, este un complex de stări, iar parcurgerea unor distanțe ce necesită efort fizic prelungit presupune o atenție deosebită privind monitorizarea glicemiei, dozarea corespunzătoare a insulinei și consumul de glucide.

Cu mic, cu mare, copiii și tinerii “dulci” s-au aliniat la start, în aplauzele publicului, alături de participanții profestioniști și amatori. Și dintre cei cu diabet, care s-au înscris, nu a renunțat nimeni, toți au terminat cursa la care au ales să participe, fără probleme deosebite. Asta ne demonstrează, nouă și lor, că doar educându-i medical, să managerieze corect diverse situații și încurajându-i, le dăm aripi, îi transformăm în persoane independente, puternice, care vor reuși să dărâme ziduri și prejudecăți.

Sportul regulat are un rol important în prevenția diabetului de tip 2, însă este recomandat și celor care deja sunt diagnosticați cu această patologie. Sportul ne aduce împreună, prin sport se leagă prietenii, prin sport prevenim și tratăm diabetul, iată doar câteva idei din scopul proiectului nostru ambițios pentru comunitate!

Pentru cei care au alergat și au susținut campania de sănătate, mii de mulțumiri!

Mulțumim, de asemenea, sponsorilor și partenerilor și, nu în ultimul rând, minunaților noștri voluntari, care au făcut posibilă și această a 5-a ediție a Ascotid TrailRace !

Toți sunt câștigătorii unei noi aventuri ASCOTID!

În mod special, adresăm mulțumiri Consiliului Județean Mureș, în calitate de finanțator, Instituției Prefectului și Primăriei municipiului Târgu-Mureș, care ne-au fost parteneri și ne-au ajutat să realizăm o ediție aniversară.

Lasă un comentariu