IUBIREA, ȚARA ȘI... PĂMÂNTUL

Distribuie pe:

* “Cred în bunul Dumnezeu, în roadele pământului și în liniștea familiei”.

Victor Surdu (1947-2011), inginer agricol, deputat român (1990-1992), ministru al agriculturii (1989-1990), secretar de stat în Guvernul Petre Roman. Membru PSD, PDAR ȘI PDSR. A fost soțul îndrăgitei cântărețe de muzică ușoară ANGELA SIMILEA. A murit la vârsta de 63 de ani, suferind de cancer la pancreas. Era numit de țăranii moldoveni de la conacul Schitul Duca “Boierul Surdu”, fiind etichetat ca un gospodar de frunte și de o omenie deosebită: “Păi, dom'le, pe vremea Surdului, tarlaua era tarla, munca-muncă și distracția-distracție. Dădea pâine, vin și muzică pe tarla ca să ridice moralul”. Era “pâinea lui Dumnezeu. Acum... după moartea lui totul s-a dus pe apa... sâmbetei”, spunea moș Eftimie. Angela Similea mărturisește: “Victor m-a cucerit prin poezia sa, pentru că mi-a scris poezii cu petale de flori așternute în fața mea, cu buchete imense, cu dragostea lui pentru muzică”.

***

* “Primul om care își va face din iubire țară va deveni Dumnezeu. Mai bine e să pierzi lumea, decât să-l pierzi pe Dumnezeu. Vorbim prea mult de Dumnezeu, dar nu vorbim deloc cu Dumnezeu”.

Girel Barbu (1952-), scriitor

***

* “Niciun dar nu este mai magic decât cel de a fi iubit; acest dar reprezintă mâna lui Dumnezeu pe umărul omului”.

Charles Langbridge Morgan (1894-1958), dramaturg, romancier, critic englez. A scris romane psihologice pe tema conflictelor spirituale, a dragostei, a morții și a artei; piese de teatru și eseuri.

***

* “O carte este singurul loc în care poți examina un gând plăpând fără să îl distrugi, sau poți explora o idee controversată fără să îți fie teamă că îți va exploda în față”.

***

* “La Dumnezeu ajungem printr-un anumit mod de viață, nu printr-un anume fel de a gândi”.

Cristos Yannaras (1935-), filosof și teolog grec.

A studiat filosofia și teologia la Atena, Bonn și Paris, iar disertația sa de doctorat și-a susținut-o la Facultatea de Litere din Paris (Sorbona) și la Facultatea de Teologie a Universității din Tesalonic. Este membru al Academiei Internaționale de Științe Religioase și membru în comitetul director al revistei Concillium. Până în anul 2005 a fost profesor la Institutul de Științe Politice din Atena și la Universitatea de Științe Sociale și Politice Panteon din Atena. Cărțile lui au fost traduse în mai multe limbi.

 

Lasă un comentariu