EINSTEIN A SCRIS, ACUM UN SECOL, UN BILET CARE FACE ISTORIE. CARE E FORMULA FERICIRII, CONFORM GENIULUI FIZICII

Teoria fericirii a lui Einstein s-a vândut anul trecut la licitație cu o avere, deși avea doar câteva rânduri și era scrisă pe o bucată de hârtie de la un hotel.

Dacă te-ai decis să-ți ghidezi viața după afirmații mai mult sau mai puțin filozofice, ar fi bine ca respectivele cuvinte să aparțină unor oameni celebri.

De exemplu, fizicianul Albert Einstein a scris teoria fericirii, pe lângă o serie stufoasă de principii ale fizicii, după care ne ghidăm și astăzi. Prea puțină lume știe că respectiva teorie a fericirii există, dar s-a comercializat cu 1,56 milioane de dolari.

Hârtia cu cele câteva cuvinte ale fizicianului are o poveste foarte interesantă.

Practic, detaliile de fond s-ar putea să fi transpus câteva rânduri de text într-o sumă gigantică.

La vârsta de 43 de ani, Albert Einstein ajunsese la un punct în viața sa, în care călătorea pentru a ține discursuri contra cost la diverse evenimente.

În noiembrie 1922, omul de știință a primit aproximativ 2.250 de dolari pentru a ține o prelegere la Tokyo.

În timpul respectivei călătorii, care nu a fost deloc scurtă, a aflat vestea că tocmai devenise laureat al premiului Nobel pentru fizică. Acel detaliu s-a reflectat în mulțimi de oameni curioși care s-au grăbit să-l întâmpine la sosire.

Copleșit de atâta atenție și interes din partea publicului larg, Einstein s-a retras în camera sa de la Hotel Imperial, din Tokyo.

Acolo a scris teoria fericirii pe o foaie personalizată cu sigla hotelului în care se afla.

Tot atunci, un mesager a sosit să-i livreze un mesaj.

Pentru că nu avea la el bani de bacșiș sau pentru că mesagerul nu accepta niciun fel de plată, din principiu, fizicianul i-a înmânat două foi de hârtie scrise de mână.

“Poate că, dacă ai noroc, aceste notițe vor deveni mai valoroase decât bacșișul în sine”, i-ar fi spus Albert Einstein curierului. Anul trecut, nepotul acelui om a dus la licitație bilețelele norocoase.

Teoria fericirii a lui Einstein este simplă.

Hârtiile cu pricina au ajuns în mâna unei rude ale mesagerului din Hamburg, Germania.

Aceeași persoană, care a decis să rămână anonimă, a obținut un total de 1,8 milioane de dolari pe cele două documente. Inițial, s-a crezut că valoarea lor nu va depăși o sumă între 5.000 și 8.000 de dolari.

“O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât urmărirea succesului cu o neliniște constantă.”

Aceasta a fost una dintre notițele lui Einstein ce va rămâne în mentalul colectiv ca fiind teoria fericirii a faimosului om de știință. Cea de-a doua foaie de hârtie a inclus cuvintele: Când există voință, există o soluție. 

Lasă un comentariu