REVEDERE

Distribuie pe:

Ne-am întors la tine, Școală, / Mamă bună ai fost și-o să rămâi / Suntem iar elevi plini de sfială / Cum eram demult în clasa 'ntâi. // Ne-ai primit cu poarta larg deschisă, / Fii și fiice azi ai așteptat / Cu ochi umezi, inimă aprinsă, / Rând pe rând, tu ne-ai îmbrățișat. // Sunt sentimente azi de bucurie, / Dar și regrete-s multe printre ele / Căci n-au putut prezenți acum să fie / Colegi și dascăli ce sunt acum în stele...

***

Duminică, 29 septembrie 2019, a avut loc întâlnirea elevilor care în urmă cu 50 de ani au terminat 8 clase la Școala gimnazială din Rușii-Munți (promoția 1969).

Au fost prezenți: Berciu Elena, Berciu Ioan, Cengher Vasile, Colceru Mariana, Deac Elena, Deac Maria, Deac Minodora, Gliga Augustin, Moldovan Ioan, Mureșan Valer, Oancea Aurel, Precup Gheorghe, Raita Elena, Raita Ioan, Raita Silviu, Roga Ioan, Suciu Traian, Vântu Felicia și Zdarie Emilia.

În sunet de clopoțel se intră în clasă, fiind întâmpinați de profesorul de matematică Burian Ioan și profesoara de limba română Elvira Piștănilă, care ne urează “Bun venit” (aplauze, îmbrățișări, lacrimi). Ora de dirigenție începe cu un moment de reculegere în memoria dascălilor și colegilor care au trecut la cele veșnice prea curând.

Cei prezenți au depănat apoi episoade din viața lor ce meritau a fi spuse. Au discutat despre pregătirea profesională, locuri de muncă, familie.

De menționat este faptul că toți elevii acestei promoții și-au continuat studiile în diferite domenii, de la școli profesionale, liceu, iar unii chiar facultatea.

În final s-au făcut multe, multe fotografii în fața școlii și în fața Monumentului Eroilor.

Mulțumim sincer celor care au organizat această reușită întâlnire, care a continuat la un local select din comună, unde am dansat “De-a lungul” și “Învârtita”, jocuri populare pe care le-am învățat tot la școala noastră dragă.

Aniversarea a 50 de ani de la absolvirea școlii gimnaziale ne-a prilejuit momente emoționante și clipe de neuitat care vor rămâne neșterse în memoria noastră.

Vă scrie aceste rânduri fostul elev,

IOAN RAITA

Lasă un comentariu