ROMA ÎNCEARCĂ SĂ DEVINĂ MAI PRIETENOASĂ CU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Distribuie pe:

Autoritățile din capitala Italiei au decis să ofere bilete de metrou gratuite călătorilor care reciclează sticle de plastic folosind automate instalate în trei dintre stațiile de metrou.

Inițiativa, lansată în iulie, s-a dovedit atât de populară încât până acum au fost reciclate 350.000 de sticle de plastic. În curând, sistemul va fi extins în toată rețeaua de metrou și va funcționa până în iulie 2020, a anunțat ATAC, compania de transport public a orașului.

Automatele procesează zilnic 20.000 de sticle și în medie clienții pot aduce între 15 și 20 de sticle simultan.

Câteva persoane entuziaste au strâns 3.500 de sticle în mai puțin de 20 de zile, în valoare de circa 175 de bilete, a declarat o purtătoare de cuvânt a ATAC.

Inițiativa a fost salutată de locuitorii acestui oraș confruntat cu o problemă cronică de colectare a gunoiului, unde reciclarea este ineficientă.

“Dacă folosești banii pentru a implica oameni (în reciclare), chiar și cei care nu au simț civic vor recicla”, a declarat Claudio Perelli, un locuitor din Roma.

Capitala Italiei este prima din Uniunea Europeană care a lansat această inițiativă în stațiile de metrou. Scheme similare au fost deja introduse la Beijing și Istanbul.

Lasă un comentariu