O “ARMATĂ DE FEMEI” A PUS GÂND RĂU POLUĂRII CU PLASTIC

Distribuie pe:

O echipă exclusiv feminină se pregătește să navigheze în cadrul unei misiuni de doi ani în jurul lumii pentru a studia cauzele poluării cu plastic a oceanelor și soluțiile pentru această problemă.

Echipajul “eXXpedition Round the World” va pleca la data de 8 octombrie din portul Plymouth, situat în sudul Marii Britanii, și va naviga prin unele dintre cele mai importante și diverse medii marine de pe planetă.

Misiunea va străbate inclusiv patru dintre cele cinci vortexuri oceanice cunoscute pentru acumularea unor cantități mari de plastic, dar și regiunea arctică, la bordul ambarcațiunii “S.V. TravelEdge”.

Expediția va fi condusă de activista de mediu Emily Penn. Aproape 10.000 de femei din toată lumea au aplicat pentru a lua parte la expediție.

Participantele au vârste cuprinse între 18 și 57 de ani și provin din peste 30 de state. Printre acestea se numără cercetătoare, artiste, producătoare de film, medici și actrițe.

“Provocarea pe care o reprezintă poluarea cu plastic cu care se confruntă oceanele noastre este una globală și pentru abordarea acesteia va fi nevoie de o armată inspirată de persoane pasionate, calificate și cu experiență”, a afirmat Penn.

Lasă un comentariu