PERIOADA 2015-2019, CEA MAI CĂLDUROASĂ DIN ULTIMUL SECOL ȘI JUMĂTATE

Distribuie pe:

Intervalul 2015-2019 reprezintă cea mai călduroasă perioadă de cinci ani din istoria înregistrărilor meteorologice care au început în urmă cu 150 de ani, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale (WMO).

Calculele preliminare date publicității arată că temperatura medie înregistrată în această perioadă a fost cu 1,1 grade Celsius mai mare decât în epoca preindustrială.

În comparație cu intervalul precedent de cinci ani, temperaturile medii au fost mai ridicate cu 0,2 grade Celsius, se precizează în raportul citat.

Pentru a îndeplini obiectivul de menținere a creșterii temperaturilor globale sub 2 grade Celsius până în 2100, eforturile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră vor trebui triplate, spune directorul general al WMO, Petteri Taalas.

Manifestările și impactul schimbărilor climatice - cum ar fi creșterea nivelului mărilor, topirea ghețarilor și fenomenele meteorologice extreme - au crescut în intervalul 2015-2019, potrivit raportului WMO. (Surse - DPA, Reuters, AFP, Agerpres, Foto agerpres.ro)

Lasă un comentariu