PREMIERĂ PENTRU ȘCOALA MEDICALĂ ROMÂNEASCĂ - A FOST INAUGURAT NOUL CAMPUS UMFST TÂRGU-MUREȘ DIN HAMBURG

Distribuie pe:

În urmă cu o săptămână a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 în noul campus din Hamburg al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

Este vorba de Universitätsmedizin Neumarkt A. M. Campus Hamburg - UMCH, considerat de universitarii mureșeni drept “un proiect extrem de ambițios, inițiat în urmă cu 4 ani de către Universitatea Mamă din Târgu-Mureș, un act de pionierat, responsabilitate și curaj față de ceea ce înseamnă pregătirea viitorilor medici, complexitatea procesului educațional și standardele internaționale de calitate aferente domeniului Sănătate”.

“Despre Palade, se spune că a fost pentru biologia celulară ce a fost Einstein pentru fizică. Și dacă în anul 1970, Palade a fost pe aceeași scenă din Stockholm, la premiere, cu celebrul scriitor Alexandr Soljenițîn, ca o simbioză a valorilor vestului cu estul, iată că azi, într-un mod metaforic, aducem laolaltă, în acest proiect, două părți de lume atât de mult separate o vreme, deși apropiate geografic, dar atât de dornice să se regăsească”, a afirmat în discursul său inaugural rectorul UMFST, prof. dr. Leonard Azamfirei, notează umfst.ro.

Printre invitații de onoare la eveniment s-au numărat E.S. Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Federală Germania, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, prof. univ. dr. Iordan Petrescu, președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, vicepreședintele Camerei Deputaților din Parlamentul României și rector al Universității de Vest din Timișoara, conf. univ. dr. Daniela Burghilă, director general în cadrul Ministerului Educației Naționale, oameni de afaceri, oficiali germani, alături de cei 120 de studenți admiși în anul I.

UMCH este dotat la cele mai înalte standarde internaționale, iar procesul didactic se bazează pe utilizarea celor mai noi tehnologii medicale, platforme digitale de instruire și educație. Activitățile teoretice se desfășoară în amfiteatre modulare, dotate cu tehnologii de ultimă generație, iar cele practice beneficiază de laboratoare moderne organizate  inteligent, destinate tipurilor de discipline studiate.

Una dintre cele mai importante achiziții de care vor beneficia studenții este Masa de disecție virtuală Anatomage, ce asigură un sistem de prezentare în 3D a anatomiei corpului uman, în scop educațional, permițând și un sistem de evaluare în timp real a cunoștințelor. Imagini video de la festivitatea de inaugurare pot fi vizionate accesând https://edu.umch.de/video/UMCH- (I.S.)

Lasă un comentariu