CONCURSUL PENTRU REZIDENȚIAT SE AMÂNĂ PENTRU DATA DE 8 DECEMBRIE 2019

Distribuie pe:

Având în vedere că la Ministerul Educației Naționale nu a fost numit un ministru sau un ministru interimar, Ministerul Sănătății (MS) aduce precizări în ceea ce privește organizarea concursului național pentru admiterea în Rezidențiat în acest an.

“Conform calendarului stabilit anul trecut, în data de 17 noiembrie 2019 trebuia să se desfășoare sesiunea din anul acesta a concursului de Rezidențiat. Conform Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea Rezidențiatului, MS organizează concursul național pentru admiterea în Rezidențiat, pe locuri și pe posturi, în sesiune unică, în trimestrul patru al fiecărui an.

Această admitere se organizează în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Sănătății și al ministrului Educației Naționale. Având în vedere că la Ministerul Educației Naționale nu a fost numit un ministru sau ministru interimar, ne vedem nevoiți să luăm o decizie de amânare a concursului, pentru binele celor care doresc să se specializeze pentru a-și îngriji și ajuta semenii”, precizează MS.

În acest context, concursul național de intrare în Rezidențiat se va desfășura în data de 8 decembrie 2019, după cum urmează: înscrierea candidaților - 28 octombrie - 11 noiembrie 2019; transmiterea listelor cu candidații înscriși de către Direcțiile de Sănătate Publică Județene și a municipiului București către MS - cel târziu 14 noiembrie 2019; centralizarea listelor de către MS și defalcarea candidaților pe centre universitare - cel târziu 25 noiembrie 2019; afișarea pe site-ul rezidențiat.ms.ro a listelor cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii - 27 noiembrie 2019; sesizarea de către candidați a eventualelor erori de redactare - până cel târziu 29 noiembrie 2019; afișarea pe site-ul rezidențiat.ms.ro și pe site-urile facultăților de medicină și farmacie a repartizării candidaților pe săli, în funcție de domeniul pentru care s-au înscris - 5 decembrie 2019; alegerea posturilor (locurilor) de candidați în funcție de punctajul obținut - 17, 18 și 19 decembrie 2019; semnarea contractelor individuale de muncă cu unitățile sanitare - 6 - 14 ianuarie 2020, și repartiția pe clinici de pregătire - 14 - 16 ianuarie 2020.

Concursul se va desfășura în șase centre universitare, respectiv București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara.

Concursul se va desfășura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Toate amănuntele vor fi publicate pe site-ul oficial http://www.xn-rezideniat-nyd.ro.

Lasă un comentariu