EMISIUNE NUMISMATICĂ: 75 DE ANI DE LA ELIBERAREA ARDEALULUI DE NORD

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 14 octombrie 2019, o monedă din argint cu tema 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord.

Aversul monedei prezintă cele două fețe ale medaliei jubiliare din aur ,,Ardealul Nostru”, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2019”, iar reversul redă imaginea Monumentului ostașului român de la Carei, inscripția în arc de cerc “ELIBERAREA ARDEALULUI DE NORD” și data la care a fost eliberat ultimul teritoriu ocupat din Transilvania ,,25 octombrie 1944”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, iar broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul aceastei emisiuni este de 300 monede din argint, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 360 de lei, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării puteți utiliza formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro.

Lasă un comentariu