NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR

Distribuie pe:

La data de 11 octombrie a.c. va avea loc ediția din acest an a proiectului denumit “Noaptea Albă a Galeriilor”, un program nocturn de artă contemporană. Evenimentul se va desfășura în următoarele orașe din țară, în ordine alfabetică: Alba Iulia, Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Miercurea Ciuc, Petrila, Reșița, Sântu Gheorghe, Sibiu, Târgu-Mureș, Timișoara. La Târgu-Mureș se va desfășura a patra ediție a acestei manifestări, în nouă spații, astfel:

1. Camera K'Arte, strada George Enescu nr. 2, de la ora 19, expoziție de artă fotografică intitulată “Marica”, artist Ion Grigorescu.

2. Galeria Art Nouveau - UAP, strada George Enescu nr. 2, de la ora 19, expoziție de pictură, intitulată “De la Târgu-Mureș până la Târgu-Mureș”, 37 artiști, cu lucrări din colecția lui Szepessy László.

3. Palatul Culturii, strada George Enescu nr. 2, de la ora 19 la 24, Galeria de Artă Românească + Expo Temporară “Ervin Schnedarek și cineamatorismul din Târgu-Mureș între anii 1950-1989”. Vor fi expuse o selecție de lucrări din cele 120 aflate în patrimoniul Muzeului de Artă Mureș și fotografii, obiecte, aparate, o selecție de filme despre activitatea lui Ervin Schnedarek.

4. 112 Coffee & Co, strada George Enescu nr. 2, de la ora 19, Bartis Noémi, ilustrații îmbinate cu fragmente literare.

5. Casa Bernády, strada Horea nr. 6, ora 19, expoziția taberei de creație Zereda.

6. B5 Studio, strada Bolyai nr. 5, de la ora 19, invitat Sugár János, va prezenta lucrarea “Foc la muzeu”.

7.Ateliere de creație - Open studios, strada Bolyai nr. 5, de la ora 20, artiștii mureșeni cu ateliere la această adresă își vor deschide spațiul de lucru publicului.

8. Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian”, strada Bernády György nr. 12, ora 20, în curtea școlii, un colaj digital suprarealist, reflectiv, de cercetare a esteticului în forme neconvenționale, de expresie audio-vizuală.

9. Teatrul Ariel, strada Poligrafiei nr. 4, ora 19, Ungvári Zrinyi Kata prezintă prin desene, schițe, fotografii, in memoriam Haller József și Lukács Ildikó, scenografi de referință a Teatrului de Păpuși Ariel.

Organizatorul evenimentului este Asociația K'Arte, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Mureș, Primăria Târgu-Mureș, cu sprijinul Villa Vinea.

Lasă un comentariu