SENATORUL PSD, HOREA SOPORAN, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN SUA

Distribuie pe:

Senatorul PSD de Mureș, Horea Soporan, a efectuat, recent, o vizită de lucru în capitala Statelor Unite ale Americii, Washington D.C. Membru al Adunării Parlamentare a Mediteranei, la Washington D.C., senatorul Horea Soporan a avut mai multe întrevederi oficiale cu reprezentanți ai Departamentului de Stat, Departamentului de Justiție și Departamentului de Apărare al SUA, în cadrul cărora s-au discutat teme de importanță majoră, cum ar fi cooperarea transatlantică privind teme precum lupta împotriva terorismului, migrația, procesele de pace din Orientul Mijlociu, diminuarea fricțiunilor economice la nivel global, prin instituționalizarea unor parteneriate cu departamentele respective.

Senatorul mureșean a reprezentat, astfel, la aceste întrevederi, în perioada 28 septembrie - 4 octombrie, Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM), care activează în 34 de state din zona mediteraneană extinsă (între care Iran, Irak, Palestina, Libia, Liban, Israel, Palestina, Siria, Afganistan).

Întâlniri oficiale, pe teme de interes

Miercuri, 2 octombrie, împreună cu delegația Adunării Parlamentare a Mediteranei, senatorul Horea Soporan a avut o întâlnire de lucru cu Michael T. Harvey, asistent administrator, responsabil pentru Biroul Orientul Mijlociu, Agenția SUA, pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

“În cadrul întâlnirii au fost stabilite subiectele de interes comun, ce urmează a fi abordate în viitoarele proiecte comune”, a precizat senatorul Horea Soporan.

În cea de-a treia zi a vizitei la Washington D.C., delegația Adunării Parlamentare a Mediteranei a avut întrevederi cu Michael Patrick Mulroy, asistent adjunct al Secretarului pentru Apărare, responsabil pentru Orientul Mijlociu, și cu Gerald M. Feierstein, prim-vicepreședinte al Institutului pentru Orientul Mijlociu.

“În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte de interes pentru România, precum riscurile generate de luptătorii teroriști străini în Balcani și implicațiile politice și economice ale acestora”, a subliniat senatorul Horea Soporan.

Lasă un comentariu