MEDICI DE LA INML, AUDIAȚI ÎN DOSARUL DE LA CARACAL

Distribuie pe:

Medici de la INML sunt audiați, luni, la sediul IGPR, în dosarul de la Caracal, în legătură cu modul în care au fost efectuate expertizele privind fragmentele osoase descoperite în butoiul din locuința lui Gheorghe Dincă și la liziera pădurii.

“Astăzi vor fi mai multe audieri cu personalul de la INML, specialiști, experți pe mai multe domenii. Vor da explicații procurorilor cum au făcut acele expertize, cum au ajuns la concluzii, vor da detalii. Este o procedură judiciară prevăzută de Codul de procedură penală (...) Este vorba de dosarul de bază în care s-au făcut expertize și, în acest moment, li se cer explicații tehnice privind expertizele. Nu este vorba de un dosar în care dumnealor ar fi anchetați. Acel dosar este la Parchetul General, nu la DIICOT', a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 și, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale.

De asemenea, el a susținut că a ucis-o și pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la liziera unei păduri de lângă Caracal.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML, s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiștii nu au reușit să stabilească cui aparține ADN-ul, astfel încât DIICOT a cerut ajutorul FBI.

Lasă un comentariu