INTERFERENȚE LITERARE ROMÂNO-MAGHIARE

Distribuie pe:

Sâmbătă, 12 octombrie, a avut loc, la Târgu-Mureș, cea de-a doua ediție a Simpozionului “Interferențe literare româno-maghiare”, eveniment organizat de Societatea Scriitorilor Mureșeni - Editura Ardealul și Uniunea Scriitorilor din România (USR) - Filiala Târgu-Mureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Primăria municipiului și Fundația Communitas.

La reuniune - în cadrul căreia au rostit discursuri președintele USR, Nicolae Manolescu, vicepreședintele Uniunii, Gabriel Chifu, și președintele filialei mureșene a USR, Markó Béla - a fost abordat subiectul Traducerea - cunoaștere și autocunoaștere, axat pe traducerile literare din limbile română și maghiară. Au susținut prelegeri pe temă, Mihók Tamás și Szonda Szabolcs, iar Demény Péter și Kocsis Francisko au prezentat volumul “Apa și puntea”.

După decernarea premiilor speciale ale Filialei Târgu-Mureș a USR, manifestarea a continuat cu lecturi literare în limbile română și maghiară, susținute de către membri ai filialei, moderatori fiind scriitorii Eugeniu Nistor și Fekete Vince.

Lasă un comentariu