PORCII... AU TRECUT LA TREABĂ

Distribuie pe:

Mai multe exemplare de porci au fost observate, pentru prima dată, utilizând unelte, conform unui studiu realizat la o grădină zoologică din Franța.

Cercetătoarea Meredith Root-Bernstein a realizat descoperirea la Jardin des Plantes din Paris, în timp ce studia o specie de porci pe cale de dispariție. Ea a observat unul dintre exemplarele de porc Visayan (Sus cebifrons) - o specie periclitată - care a ridicat cu râtul un băț și l-a utilizat pentru a săpa o groapă.

Observațiile ulterioare au confirmat că animalele își pregăteau astfel vizuinele pentru venirea pe lume a puilor, eveniment care are loc la fiecare șase luni. Ulterior, cercetătorii au amplasat o spatulă de bucătărie în spațiul porcilor, pentru a observa reacția lor. Și aceasta a fost folosită de animale pe post de unealtă, în același scop, potrivit observațiilor înregistrate.

Porcii sunt deseori menționați printre cele mai inteligente animale, unele studii sugerând că nivelul lor de inteligență este similar cu cel al unui copil de trei ani.

Lasă un comentariu