LICITAȚIA PRIVIND VACCINURILE ANTIGRIPALE S-A DESFĂȘURAT ÎN CONDIȚII LEGALE

Distribuie pe:

Ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, că licitația privind vaccinul antigripal s-a desfășurat în condiții de legalitate.

“Rezultatele arată că licitația s-a desfășurat în condiții de legalitate. Sigur, domnul deputat

poate să depună plângere, este foarte bine ca parchetele să verifice dacă s-a respectat sau nu legea. Dar eu vă pun o întrebare: dacă se constată că acești angajați ai ministerului au făcut o economie de 3 milioane de euro? Îi premiază cineva? (...) Această licitație a fost făcută sub supravegherea ANAF. Este bine că se depun aceste plângeri pentru a putea fi clarificate niște probleme. Întrebarea retorică rămâne. (...) Este campanie electorală, eu pot să înțeleg orice, campania electorală trebuie să se bazeze pe chestiuni serioase. De exemplu, mă așteptam să ne sprijine în această campanie pro-vaccinare pentru că, iată, avem deja primele cinci cazuri de gripă”, a afirmat Pintea, răspunzând unei întrebări legate de plângerea depusă de către deputatul USR Emanuel Ungureanu la DNA.

Ministrul a amintit că în acest an Ministerul Sănătății a achiziționat 1.500.000 de doze de vaccin antigripal, mai mult cu 200.000 de doze față de anul trecut.

Potrivit Sorinei Pintea, 1.490.000 de doze sunt pentru categoria de vârstă grupe de risc 3 ani - 65 de ani, iar 10.000 de doze pentru categoria de vârstă 6 luni - trei ani.

Lasă un comentariu