LUDOVIC ORBAN ESTE NOUL PRIM-MINISTRU AL GUVERNULUI ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, ieri, pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcția de prim-ministru al Guvernului, motivându-și demersul prin faptul că noul premier este președintele celui mai mare partid din Opoziție și, totodată, cel mai activ susținător și promotor al moțiunii de cenzură de săptămâna trecută, când Guvernul Dăncilă a fost demis. Potrivit lui Klaus Iohannis, este vorba de “un gest normal, corect și democratic”.

Mulțumind pentru încrederea acordată “într-un moment dificil pentru România”, premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că își va pune “toate cunoștințele în slujba interesului public”: “Vom da românilor ce așteaptă de la noi și de la un guvern normal: cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru marile probleme”.

Principalele priorități ale guvernului sunt: refacerea echilibrelor macroeconomice și corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri, restructurarea aparatului guvernamental, readucerea competenței, digitalizarea administrației, acordarea unei atenții serioase a tuturor obiectivelor de investiții în infrastructura de transport, educație, sănătate și alte domenii publice, consolidarea parcursului european al României, respectarea tuturor rigorilor privind statul de drept, asigurarea unei independențe reale a justiției, readucerea instituțiilor în slujba cetățenilor.

Prima reacție de la PSD după discursurile susținute de Klaus Iohannis și Ludovic Orban de la Cotroceni a venit de la președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu: “Sub nicio formă PSD nu votează un guvern al actualei puteri”.

Conform Constituției, premierul desemnat are un termen de zece zile pentru a se prezenta în fața Parlamentului, cu programul de guvernare și echipa pentru care cere votul de învestitură. Pentru ca noul guvern să fie învestit e nevoie de 233 de voturi favorabile în Parlament.

Lasă un comentariu