RACLA CU MOAȘTELE SFINTEI MARIA MAGDALENA VA FI ADUSĂ LA ALBA IULIA, CU PRILEJUL SĂRBĂTORII SFINȚILOR MĂRTURISITORI ARDELENI

Distribuie pe:

În data de 21 octombrie, Biserica noastră face pomenirea de peste an a Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și a Sfântului Mucenic Oprea, a Sfinților Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel, cunoscuți ca Sfinții Mărturisitori Ardeleni. Cu acest prilej, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei va fi îmbrăcată în haină de sărbătoare, aducând cuvenitul omagiu de venerație acestor atleți ai lui Hristos, care, în secolul al XVIII-lea, cu dârzenie și jertfelnicie, au apărat Ortodoxia și ființa neamului românesc.

Frumusețea sărbătorii din acest an va fi sporită de prezența, în Catedrala arhiepiscopală, a moaștelor Sfintei Mironosițe și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, uceniță devotată a Mântuitorului Iisus Hristos, martora și binevestitoarea curajoasă a Învierii Domnului, însoțitoarea și mângâietoarea Maicii Domnului, aducătoarea bucuriei și a speranței, tămăduitoarea bolnavilor și ajutătoarea generoasă a tuturor creștinilor care o cinstesc după vrednicie.

Racla cu sfintele moaște va poposi la Catedrala Reîntregirii, sâmbătă, 19 octombrie, în jurul orei 17.00, și va rămâne spre închinare până marți dimineața. Pentru a profita de harul evenimentului sacru și de sfințenia prețiosului odor, vă invităm cu dragă inimă să veniți la această sărbătoare și să gustați din izvorul minunilor, ce se revarsă abundent prin acești iubiți sfinți ai creștinătății, prieteni ai lui Hristos (cf. In. 15, 14) și “casnici ai lui Dumnezeu” (Efes. 2, 19).

Lasă un comentariu