“SPER CA NOUL GUVERN SĂ DUCĂ MAI DEPARTE PROIECTELE DESTINATE SALVĂRII OAMENILOR “

Distribuie pe:

Premierul demis Viorica Dăncilă și-a exprimat speranța, miercuri, ca noul Guvern să ducă mai departe proiectele destinate salvării oamenilor, adăugând că, în perioada mandatului său, au fost luate o serie de măsuri, între care îmbunătățirea sistemului național de apeluri de urgență 112.

Ea a participat la semnarea proiectului “Multirisc Modul III”, destinat îmbunătățirii pregătirii personalului IGSU, Serviciilor de Ambulanță, Unităților și Compartimentelor de Primiri Urgențe, Salvamont și Salvaspeo.

“Este încă o măsură guvernamentală care vine în continuarea demersurilor noastre de dotare cu mijloace de intervenție rapidă, cu aparatură și instrumente moderne și de îmbunătățire a legislației în cazul situațiilor critice. După cum știți, la finalul lunii iunie, a fost semnat Acordul-cadru privind furnizarea de elicoptere ușoare destinate misiunilor de căutare-salvare montană și intervenții medicale de urgență. A fost doar unul din pașii importanți pe care i-am făcut pentru dezvoltarea noului concept al managementului pentru situații de urgență, viziune 2020. De asemenea, am modificat legislația și am făcut progrese semnificative de îmbunătățire a sistemului național de apeluri de urgență 112”, a afirmat Dăncilă.

Potrivit acesteia, în mandatul său de prim-ministru, s-au luat măsuri “vitale” pentru reducerea timpilor de răspuns și intervenția profesionistă în cazul evenimentelor care amenință viața.

“Oamenii au nevoie de intervenția rapidă a autorităților. Românii trebuie să aibă încredere că în situații critice salvatorii sosesc la timp și intervin profesionist. Sper ca noul Guvern să ducă mai departe aceste proiecte și să le dezvolte în beneficiul românilor”, a spus Viorica Dăncilă.

Lasă un comentariu