„BĂIEȚI, SUNTEȚI FOARTE HAIOȘI"

Distribuie pe:

Un bătrân își cumpără o casă modestă lângă un liceu. Își petrece primele săptămâni în liniște și pace. Apoi începe anul școlar. A doua zi după-amiază, trei băieți plini de viață și de entuziasm trec pe strada sa, bătând cu veselie în fiecare coș de gunoi pe care-l întâlneau. „Muzica" se repeta în fiecare zi, până când, într-o zi, înțeleptul bătrân decide că este vremea să acționeze și iese pe stradă că să-i întâlnească pe „percuționiști". Îi oprește și le spune:

- Băieți, sunteți foarte haioși. Îmi place să văd cum vă exprimați exuberanța. Vreți să-mi faceți o favoare? Vă voi da fiecăruia câte un dolar dacă îmi promiteți că veniți în fiecare zi și faceți ce faceți voi de obicei. Copiii sunt încântați și continuă să facă zgomotul obișnuit în fiecare după amiază. După câteva zile, bătrânul îi întâmpină din nou, de data asta cu tristețe.

- Băieți, am o veste proastă, le spuse. De acum încolo vă voi putea plăti doar 50 de cenți ca să bateți în butoaie. Zgomotoșilor nu prea le convine, dar acceptă oferta bătrânului și continuă vacarmul de după-amiază. După câteva zile, bătrânul se apropie din nou de ei:

- Uitați care este problema! spune el. Nu mi-am primit ajutorul social încă, așa că nu vă voi putea da decât 25 de cenți. Vă convine?

- O amărâtă de monedă de 25? exclamă liderul grupului. Dacă dumneavoastră credeți că noi o să ne pierdem timpul bătând în butoaiele astea pentru așa de puțini bani, vă înșelați! Nicio șansă, prietene. Nu mai venim! Și astfel, bătrânul s-a bucurat de liniște.

Lasă un comentariu