FEMEI DE SUCCES ,,SECRETUL SUCCESULUI REPREZINTĂ CAPACITATEA DE A DĂRUI”

Distribuie pe:

Interlocutor: CLAUDIA GOREA, antrenor și manager Tabata Sport

- Care credeți că ar fi secretul succesului?

- Secretul succesului reprezintă, în opinia mea, capacitatea de a dărui. De a dărui din experiența pe care ai acumulat-o, din pasiunea pentru ceea ce faci, din ceea ce ești tu, ca om. Cred că trebuie mai întâi să fii, pentru ca mai apoi să devii un om de succes și prin asta vreau să spun că trebuie mai întâi să acumulezi (cunoștințe, experiență, expertiză), iar apoi devii de succes, împărtășind!

- Vă considerați o femeie de succes?

- Spuneam zilele trecute că dacă aș fi reușit să schimb doar viața unei singure persoane, aș fi considerat că nu am trăit degeaba. Da, mă văd ca fiind o femeie de succes, când oamenii îmi mulțumesc pentru ceea ce am reușit să fac pentru ei, când văd rezultatele pe care am reușit să le produc în viețile lor și, nu în ultimul rând, când văd alți antrenori formați de mine, care reușesc să îmi multiplice rezultatele, pentru că sunt, pe lângă fondator și administrator Tabata Sport, și formatorul pe Târgu-Mureș al uneia din cele mai bune școli de fitness din țară, Fitness Education School.

- Cu ce provocări vă confruntați?

- Se consideră că e greu să slăbești persoanele care au mai mult de 80 de kg, iar cei peste 100 au foarte puține șanse. A fost și este în continuare o mare provocare pe care mi-am asumat-o, dar, pas cu pas, schimbări mici au reușit să se producă și kilogramele de grăsime s-au topit. Chiar zilele trecute am sărbătorit marea victorie a uneia dintre cliente, care a scăzut în 6 luni, de la 113 la 93 de kilograme, provocarea fiind cu atât mai mare cu cât avea probleme cu un genunchi.

Pentru că sala este dedicată special femeilor mature, care nu au făcut sport, și femeilor supraponderale și obeze, anul acesta mi-am dorit să mă implic mai mult, în special pentru a slăbi femeile de peste 100 de kg, prin programele de antrenamente personale, pentru că există, pe de o parte, niște nevoi speciale, iar pe de altă parte, e necesară atenția pe care o poți oferi doar în acest fel.

- Ce le recomandați celor care se confruntă cu probleme de greutate?

- Așa cum am menționat anterior, îmi doresc să afle de noi și să vină spre noi doamnele aflate la vârsta la care încep să aibă mai mult timp pentru ele, copiii sunt mari, nu le mai solicită atât de mult și înțeleg că sănătatea și starea lor de bine e importantă, dar au rețineri în a merge la săli convenționale, din cauza vârstei sau a kilogramelor în plus sau se gândesc că nu ar face față în altă parte. În plus, se întâlnesc cu persoane de același fel, socializează, leagă prietenii, antrenamentele fiind în grupuri restrânse de maximum 13 persoane pe clasă. Avem chiar o grupă specială de senioare, grupa 60+, această grupă fiind și cu participare gratuită, pentru că îmi doresc să încurajez senioarele să facă mișcare pentru a avea o calitate a vieții crescută!

- În ce alte proiecte mai sunteți implicată?

- Un alt proiect de suflet este Școala de fitness, întrucât îmi doresc ca viitorii antrenori ai orașului să fie bine pregătiți, să pună accent pe nevoile clienților, pe sănătatea și starea lor de bine. Îmi doresc să înțeleagă marea responsabilitate și marea misiune care le revine în a schimba în bine viețile oamenilor.

- Cu ce dificultăți v-ați confruntat?

- Dificultățile cu care m-am confruntat au fost legate de lipsa resurselor financiare, în cea mai mare parte, întrucât am pornit o afacere de la zero, cu niciun fel de investiție inițială. Au existat apoi dificultăți legate de a găsi colaboratori potriviți, care să îmi împărtășească viziunea și să meargă în aceeași direcție cu mine. Nu am știut cum să fiu antreprenor, nu am știut să mă vând, nu am știut foarte multe lucruri pe care le știu acum și pe care le-am învățat și continuu să le învăț, pas cu pas.

- Perspective?

- Ce îmi doresc pe viitor este să influențez, să inspir, să arăt că se poate și să fac femeile din orașul meu cât mai frumoase, mai sănătoase și mai fericite!

 

Lasă un comentariu