ȘI LA TÂRGU-MUREȘ, ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, cu sprijinul Instituției Prefectului - Județul Mureș, al Primăriei municipiului Târgu-Mureș și structurilor din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, organizează o serie de activități pentru a sărbători “Ziua Armatei României - 25 octombrie 2019”. Astfel, ieri, 21 octombrie, în cadrul programului “Ziua Armatei României în școli”, militari din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale, alături de reprezentanții Centrului Militar Județean Mureș, le-au vorbit elevilor de la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” și la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș despre importanța Zilei Armatei României, tipurile de misiuni executate de militari, precum și elemente care vizează cariera militară și oferta educațională a instituțiilor de învățământ militar.

Programul evenimentelor aniversare continuă miercuri, 23 octombrie, în Poligonul de tragere Sângeorgiu de Mureș, când se organizează Cupa presei la tir.

Joi, 24 octombrie, aceeași activitate este programată la Biblioteca orășenească Reghin, începând cu ora 8.

Vineri, 25 octombrie, începând cu ora 10, în Piața Trandafirilor, va avea loc o expoziție statică de tehnică, armament, aparatură și echipamente specifice. La ora 11, în aceeași zi, în Piața Victoriei, va fi organizată o ceremonie militară, care va debuta cu întâmpinarea oficialităților și intonarea imnului național al României. În cadrul acesteia, un moment special îl va constitui parașutarea drapelului național de către un militar din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale. Vor fi rostite alocuțiuni despre semnificația zilei de 25 Octombrie, se vor depune coroane și jerbe de flori la “Statuia Ostașului Român”. Festivitatea se va încheia cu defilarea gărzii de onoare și a tehnicii militare, urmate de un survol al zonei centrale a municipiului Târgu-Mureș, executat de aeronave militare aparținând Bazei 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, am aflat de la Maior Ivanof Alexandru, ofițerul de relații publice al Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale. Domnia sa adăuga și că militari din cadrul structurilor de Forțe pentru Operații Speciale vor fi prezenți la activități de reprezentare ce vor avea loc în București, Carei, Buzău, Bacău, Constanța, respectiv Sfântu Gheorghe.

Lasă un comentariu