MUREȘ, DORURILE TALE...

Distribuie pe:

Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș în colaborare cu Primăria municipiului Reghin și Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin va organiza etapa internațională a Festivalului-concurs de interpretare a cântecului popular “Mureș, dorurile tale...”, manifestare culturală ce își propune să contribuie la descoperirea și promovarea tinerilor interpreți amatori, soliști de muzică populară din țară și din străinătate, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice, având ca scop punerea în valoare a cântecului popular autentic și a frumuseții costumului popular din diferite zone etnografice de unde provin concurenții.

Concursul propriu-zis se va desfășura în data de 24 octombrie 2019, de la ora 17.00, la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin, sub forma unui spectacol cu publicul.

Gala Laureaților și Festivitatea de premiere va avea loc în data de 25 octombrie 2019.

În fața unui juriu de specialitate, fiecare concurent va interpreta două cântece: unul fără acompaniament orchestral (o doină sau o baladă) și unul cu acompaniament orchestral (cântec ritmat) specific zonei pe care o reprezintă. În alegerea repertoriului se va ține seama de autenticitatea pieselor folclorice, de valoarea artistică și de diversitatea lor ritmică și melodică.

Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra populară a Casei Municipale de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin, dirijată de profesorul Ioan Conțiu.

În cele două zile de festival, vor avea loc recitaluri susținute de valoroși artiști ai muzicii populare, care vor încânta publicul spectator iubitor de folclor.

Vă așteptăm cu drag.

                

Lasă un comentariu