VICTIMELE TRAFICULUI DE PERSOANE BENEFICIAZĂ DE ASIGURARE MEDICALĂ...

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 848, din 18 octombrie 2019, a fost publicată Legea nr. 186/2019 care modifică categoriile de persoane scutite de la coplată și beneficiază de asigurare medicală, fără plata contribuției.

Astfel, pe lângă copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii între 18 ani și 26 de ani, dacă sunt elevi, absolvenți de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenicii sau studenții, bolnavii cu afecțiuni incluse în programele naționale de sănătate, persoanele fizice cu venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari și femeile însărcinate și lăuzele, lista se completează cu persoanele cetățeni români, care sunt victime ale traficului de persoane și persoanele reținute, arestate sau deținute, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse, care se află în centrele de reținere și arestare preventivă.

Totodată, copiii până la vârsta de 18 ani sunt scutiți de la coplată și beneficiază de asigurare, fără plata contribuției, și în cazul în care nu dețin cod numeric personal, în termen de maximum un an de zile de la data primei prezentări la furnizorul de servicii medicale.

Sursa finanțării serviciilor de sănătate acordate persoanelor menționate este fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, în baza contractelor încheiate de case cu furnizorii de servicii medicale.

 

Lasă un comentariu