TRIST! ÎN ZIMBABWE, ZECI DE ELEFANȚI AU MURIT DE FOAME...

Distribuie pe:

În ultimele două luni, cel puțin 55 de elefanți au murit de foame în Parcul Național Hwange din Zimbabwe, pe fondul unei secete severe, care a redus masiv nivelul culturilor, potrivit Mediafax, care citează BBC.

“Situația este cruntă. Elefanții mor de foame și aceasta este o mare problemă. Potrivit ultimelor informații, o treime din populație are nevoie de ajutor alimentar, țara confruntându-se cu o gravă criză economică. În luna august, un raport al Programului Alimentar Mondial arăta că două milioane de persoane riscă să moară de foame în țară.

Parcul Hwange, care nu primește finanțare guvernamentală, poate gestiona aproximativ 15.000 de elefanți, dar are în prezent peste 50.000. Îngrijitorii au încercat să sape puțuri de apă, dar lipsesc banii pentru a continua.

Trupurile elefanților au fost depistate la găuri de apă goale, ei fiind victime ale unei secete devastatoare care amenință acum viața oamenilor și a animalelor sălbatice.

În uriașul parc național Hwange, problema nu este doar lipsa ploii, ci și că trăiesc prea mulți elefanți. Suprapopularea a determinat animalele să se rătăcească în afara parcului, pentru a vâna mâncare. În acest proces, aceștia au ucis deja 22 de săteni anul acesta”, potrivit sursei citate.

Lasă un comentariu