SIMONA NOASTRĂ DRAGĂ

Distribuie pe:

Când o privești stând tăcută și îngândurat-zâmbitoare a-i ferma convingere că această plăcută fată a uitat cu desăvârșire de propria-i glorie sportivă. Ea fiind, de multă vreme, printre primele zece tenismene ale lumii. Așa stând lucrurile, n-ai cum să nu-i apreciezi modestia, ca și buna ei creștere. Trăsături venite tocmai din sânul familiei sale de aromâni constănțeni. Și o face indiferent dacă este sau nu însoțită în lumea largă de părinții săi. Iar mai nou și de înstăritul său iubit.

Cel de care Simona este îndrăgostită până în vârful urechilor, împodobite cu bobițele argintii ale discreților săi cercei. În schimb, atunci când este intervievată, discursul Simonei Halep este, mai tot timpul, supărător de șablonizat. Mereu căutând și găsind câte-o portiță de scăpare în cazul unei posibile înfrângeri rușinoase. Exact cum a procedat și în cazul ultimelor turnee, mici sau mari, ale acestui an 2019. Numai că repetatele auto-eliminări, prin abandonări cauzate de starea ei de sănătate tot mai precară, devin mai mult decât surprinzătoare. Să ne înțelegem bine: nu înfrângerile în sine mă îngrijorează, ci manierele jocurilor prestate. Pur și simplu parcă este hipnotizată! Aproape neexistând pe terenul de joc! Și încă ceva. Mai nou, regizorii televiziunilor tot mai des evită să ne arate chipurile celor care o însoțesc în loja oficială. Dar și a celor care flutură în tribune Tricolorul Românesc. Nu mai vorbim și de gesturile tot mai controlate ale sărmanului său antrenor român. Și apoi mai trebuie spus că până mai acum un an compatrioata noastră era considerată, prin echipamentele purtate, ca fiind una dintre cele mai elegante și cu bun-gust tenismene din circuitul mondial! Ce a apucat-o, ca între două turnee, să își schimbe complet echipamentul, înlocuindu-l cu unul având un croi inadecvat fizicului său, cred că nici ea nu știe să ne spună!? Cu atât mai mult cu cât toată lumea știe că tenismenii valoroși sunt realmente curtați să accepte să fie îmbrăcați, din cap până în picioare, nu numai gratuit, dar și contra-cost de către cele mai prestigioase firme de echipamente sportive. De asemenea, știm că încheierea unor astfel de fabuloase contracte de sponsorizare presupune multă alergătură, tracasare, enervare și pierdere de timp. Să fie și acesta un motiv în plus pentru slaba ei evoluție în fața unor surprinzător de tinere, talentate și ambițioase tenismene?!

NOTĂ: O jucătoare, până mai acum doi ani anonimă, dar despre care, cu siguranță, că vom mai auzi vorbindu-se și scriindu-se multe alte lucruri frumoase, este canadianca, de origine română, Bianca Andreescu! Cea care nu numai că a depășit-o pe Simona în clasamentul mondial de puncte, dar și cea care tot mai rar spune că este născută în România, din părinți români ca și ea!

Numai că atâta vreme cât Simona a fost lider mondial o făcea cu mândrie, chiar și neprovocată de nimeni. De unde și o altă mare tristețe, a mea și a ta, cititorule de gazetă. Aceea că azi-mâine nu vom mai avea cu ce să ne mai mândrim! Fiind atât de prost și de gălăgios cârmuită, dar și atât de zdravăn furată, batjocorită și mințită, se prea-poate ca România mea să se ducă de-a binele pe râpa lutului nefrământat al Cărămidăriei și Țiglăriei Gușteriței Sibiului! Și ar fi păcat. Mare păcat!

 

Lasă un comentariu