ÎN PERIOADA IULIE - SEPTEMBRIE, AU FOST CONDAMNATE PENTRU CORUPȚIE 59 DE PERSOANE

Distribuie pe:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că, în perioada iulie - septembrie 2019 (perioadă care include și vacanța magistraților), în dosare de corupție instrumentate de această instituție, au fost condamnați 59 de inculpați, prin 23 de hotărâri judecătorești definitive.

Printre cei condamnați definitiv figurează un președinte de consiliu județean, un primar și un viceprimar de municipiu, un primar de comună, un președinte și director de Cameră de Comerț și Industrie a Municipiului București, cinci directori generali de instituții de stat și un inspector general școlar județean.

Pedepsele dispuse de judecători variază între 10 ani închisoare și 1 an și 2 luni cu amânarea pedepsei.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea lor de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, am decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora. În acest fel, răspundem cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal, în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare", precizează DNA într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu