TÂRNĂVENI - UN MILION DE STELE...

Distribuie pe:

Ajuns la cea de a 14-a ediție, evenimentul “Un milion de stele”, promovat de organizațiile Caritas din țară, a aprins, din nou, candelele solidarității, fiind dedicat celor aflați în nevoie.

Joi, 24 octombrie, în fața parcului Casei de Cultură, toți cei care au dorit să ajute oameni nevoiași, copii orfani sau cu dizabilități, au aprins candele și au avut posibilitatea de face donații, informează colegii de la tirnaveni.ro.

Potrivit Asociației Caritas, “Un milion de stele reprezintă vocea celor nevoiași care vor să-și facă auzite problemele și să tragă un semnal de alarmă la nivelul societății”.

Anul trecut, la nivel național, peste 3.600 de participanți au donat mai mult de 30.000 de lei, bani cu care au fost ajutate peste 600 de familii și vârstnici nevoiași.

Inspirată din Învățătura Socială a Bisericii Catolice, misiunea organizațiilor Caritas este de a-i sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să recâștige dreptul la o viață decentă prin programe de asistență socială, prin acțiuni umanitare și caritabile, prin care răspund, anual, nevoilor a peste 70.000 de beneficiari.

Caritas România reunește 10 organizații membre, care alcătuiesc Confederația Caritas România și acționează în peste 30 de județe din țară, prin programe proprii de asistență socială, îngrijire la domiciliu, servicii medicale, programe socio-educative, asistență anti-drog și intervenție în caz de calamitate (sursa și foto - caritasromania.ro).

Lasă un comentariu