PROTECȚIA DIVINĂ, CONȘTIINȚA ȘI... EXPERIENȚA

Distribuie pe:

* “Dumnezeu este pretutindeni. De aceea, Dumnezeu nu este nicăieri anume, deoarece, pentru a fi undeva anume, Dumnezeu ar trebui să nu fie în altă parte - ceea ce nu este posibil pentru Dumnezeu. Dumnezeu nu se arată ca Dumnezeu în Sine, din sau prin observație exterioară, ci prin experiență interioară”.

Neale Donald Walsch (1943-), scriitor american, autor de citate: - “Dacă Dumnezeu este ținta ta, atunci ai noroc; pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu nimerești”.

- “Este momentul să te împrietenești iarăși cu mintea ta. Fii alături de ea - s-a simțit atât de singură. Fii cel care o hrănește - a fost atât de flămândă”.

- “Marele har a lui Dumnezeu a fost că El i-a văzut pe toți așa cum erau ei cu adevărat; El a refuzat să accepte aparențele. El a refuzat să creadă ceea ce credeau alții despre ei înșiși. El a avut întotdeauna gândirea cea mai înaltă și totdeauna i-a invitat și pe ceilalți să o facă”.

***

* “Împărăția lui Dumnezeu este starea de conștiință în care mintea conștientă, subconștientă și supraconștientă se află în comuniune cu Dumnezeu”.

Herbert Haris (1926-2014), scriitor american, autor de citate.

A studiat fizica și dreptul, după care s-a orientat către psihologie și religie, publicând numeroase cărți esoterice, filosofice și metafizice. A susținut numeroase seminarii, workshopuri.

- “În viață, dacă nu cultivi conștient florile talentului și ale darurilor pe care le-ai primit de la Dumnezeu, buruienile gândurilor, emoțiilor și experiențelor negative se vor înmulți până ce vor sufoca toate celelalte plante”.

- “Să trăiești astfel încât felul în care ți-ai trăit viața să trăiască mai mult decât tine”.

- “Cu cât credința și încrederea ta în Dumnezeu este mai mare, cu atât vei fi mai capabil să rezolvi probleme mai mari. Împărăția lui Dumnezeu este un tărâm al ideilor”.

***

* “Tu ești sub protecția divină și Dumnezeu nu întârzie niciodată să vină la întâlnirea cu tine”.

Florence Scovel Shinn (1871-1940), ilustratoare americană.

A studiat la Academia de Arte-Frumoase din Pennsylvania. În prima parte a carierei a ilustrat literatură pentru copii, în cărți și reviste. A jucat și câteva roluri principale în piese de teatru la New York. Pasiunea pentru teatru a mers până într-acolo de a construi un teatru în curtea atelierului din New York. În cea de-a doua parte a vieții și carierei sale, Florence Scovel a susținut conferințe de metafizică și a scris patru cărți, prin care arată că omul, prin puterea gândului și a cuvântului rostit, prin stările de spirit pe care le trăiește, își poate construi propriul destin. “Nimic nu e prea bun, ca să nu fie cu adevărat. Nimic nu e prea minunat, ca să nu se întâmple. Nimic nu e prea bun, ca să nu dureze”.

 

Lasă un comentariu