LA UNIVERSITATEA “DIMITRIE CANTEMIR” DIN TÂRGU-MUREȘ - STUDENȚI MAI INFORMAȚI

Distribuie pe:

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a lansat, la începutul lunii octombrie, campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie, “DĂ-I LIBERTATE! NU-I PLĂTI EXPLOATAREA!”. Aceasta se va derula până în luna mai a anului viitor, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom, Asociația eLiberare și Fundația World Vision România.

În cadrul campaniei naționale, specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al A.N.I.T.P. au stat de vorbă cu studenți ai Facultății de Psihologie din cadrul Universității “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș despre prevenirea traficului de persoane, identificarea timpurie a victimelor și intervenția specializată în vederea reintegrării victimelor acestui fenomen.

Prezenți la Centrul de vacanță Sovata II, tinerii au avut ocazia să discute despre tipurile de exploatare, cu accent pe exploatarea prin cerșetorie, având în vedere Campania națională “Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”, spunea comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane. Domnia sa adăuga: “Ne bucurăm să vedem interes pe acest subiect de la viitorii psihologi, care vor fi chemați să intervină în astfel de cazuri. Mulțumim Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I. P. J. Mureș pentru invitația de a fi parte în Proiectul «Tineri pentru tineri», aflat la cea de-a șasea ediție”.

 

Lasă un comentariu