LA UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ, FARMACIE, ȘTIINȚE ȘI TEHNOLOGIE “GEORGE EMIL PALADE” DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

FESTIVAL SPORTIV

Studenții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș participă la UMFest, un festival sportiv consacrat organizat de Liga Studenților din Târgu-Mureș, în parteneriat cu UMFST Târgu-Mureș și Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș. Evenimentul, aflat la cea de-a patra ediție, se desfășoară, la sfârșitul acestei săptămâni, în campusul Universității.

Studenții vor concura la fotbal, baschet, volei, tenis, tenis de masă și înot.

Probele se vor desfășura astăzi, 2 noiembrie: Fotbal: terenurile sintetice; Tenis de câmp: terenul de zgură (în intervalul orar 9-14); Înot: Centrul de Recuperare și Instruire Salus per Aquam (între orele 12-14); Tenis de masă: Sala de sport “Anton Pongracz” ; Volei: Sala de sport “Anton Pongracz”, și Baschet: Sala de sport “Anton Pongracz” (între orele 14-17).

Festivitatea de premiere are loc în Sala de sport “Anton Pongracz”, începând cu ora 17.30, în funcție de finalizarea competițiilor, precizează Compartimentul Relații Publice UMFST.

 

 

PRIMUL WORKSHOP INTERNAȚIONAL ÎN MEDICINA TRADIȚIONALĂ CHINEZĂ & THAILANDEZĂ

Medicina Tradițională Chineză (MTC) a fost practicată în China, din timpuri străvechi, de peste 2.500 de ani. De asemenea, Medicina Tradițională Thailandeză (MTT) a fost practicată de multe generații în Thailanda. De atunci, au evoluat, ajungând să includă diverse proceduri, care pun accentul pe sănătate, gestionarea durerii și tratarea mai multor boli. Procedurile includ acupunctura, masaj TUI NA, terapia cu ventuze/aspirație, activarea punctelor de presiune, răzuire, terapia cu plante etc.

Practicarea Medicinei Tradiționale (MT) necesită atât cunoștințe științifice, cât și artistice, iar punerea ei în aplicare este profundă și implică un spectru larg de cunoștințe. Fundamentul succesului practicării MT constă în ajustarea energiei interioare Yin-Yang (de exemplu, prin echilibrarea surselor calde și reci) și interacțiunea ei cu diferite organe, pentru a obține stabilitate și armonie în organism. Așadar, este evident faptul că această metodă necesită practicieni foarte bine pregătiți, cu experiență bogată, pentru a obține rezultate notabile, fiind un fapt binecunoscut că un management eficient al durerii poate contribui la îmbunătățirea semnificativă a calității vieții, precum și oportunități de muncă și de practicare a sporturilor.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș organizează, în perioada 25-28 noiembrie, în sala de conferințe a Centrului Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice, primul Workshop Internațional în Medicina Tradițională Chineză & Thailandeză și Medicina Occidentală, pentru Terapia și Managementul Durerii (TCTM), la care vor participa lectori din China, Thailanda și România. Obiectivul general constă în a oferi o înțelegere detaliată a anumitor proceduri folosite în medicina tradițională chineză și cea thailandeză, pentru promovarea sănătății și managementul durerii, în combinație, sau nu, cu principiile și practicile curente din medicina occidentală.

Directorul workshop-ului este prof. univ. dr. William Au, UMFST Târgu-Mureș; Facultatea de Medicină, Universitatea Shantou din China, iar directorii onorifici sunt prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu-Mureș și dr. Freida Law, directorul executiv al Fundației Le Ka Shing din cadrul Facultății de Medicină, Universitatea Shantou din China. Lectori vor fi: dr. Yong Xiao: medic-șef, Departamentul Medicină Tradițională Chineză, Spitalul Afiliat Nr. 2, Facultatea de Medicină, Universitatea Shantou din China, dr. Jiasheng Chen: medic, Departamentul MTC, Spitalul Afiliat nr. 1, Facultatea de Medicină, Universitatea Shantou din China, dr. Pannawat Chaiyawatthanananthn, dr. Puritat Kanokkangsadal și dr. Arunporn Itharat, Departamentul de Medicină Thailandeză Tradițională Aplicată MTT, Facultatea de Medicină, Universitatea Thammasat, Bangkok, Thailanda, dr. Adrian Alecu: medic primar, “Clinica Dr. Alecu” Clinica de medicină integrată din Târgu-Mureș, lector univ. dr. Horațiu Popoviciu, UMFST Târgu-Mureș, șeful Clinicii de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș și lector univ. dr. Monica Copotoiu, UMFST Târgu-Mureș, informează Compartimentul Relații Publice UMFST.

 

Lasă un comentariu