TOPUL FIRMELOR DIN JUDEȚUL MUREȘ, EDIȚIA A XXVI-A

Distribuie pe:

S-a încetățenit deja obiceiul ca la sfârșitul fiecărui an, Camera de Comerț și Industrie a Județului Mureș să sărbătorească reușitele realizate în mediul de afaceri mureșean, alături de antreprenori, oficialități, parteneri, colaboratori. Pentru a avea o idee mai bună despre evenimentul care s-a desfășurat la restaurantul “Gallery Wedding Garden” din Târgu-Mureș, în seara zilei de 31 octombrie a.c., cu începere de la ora 17, să urmărim mesajul președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Județului Mureș, Vasile Pop: “...Topul firmelor este singurul clasament reprezentativ, întocmit la nivelul tuturor operatorilor economici activi, fiind bazat pe o metodologie complexă și unitară la nivel național, implementată de întreaga rețea de camere de comerț din România. Anul acesta, topul a ajuns la a XXVI-a ediție. La întocmirea clasamentelor au participat 17.404 societăți comerciale care au depus bilanțuri contabile, dintre care, 2.826 s-au situat pe primele 10 locuri, fiind grupate pe domenii de activitate și pe clase de mărime. Dintre acestea, 1.075 se regăsesc în catalogul tipărit «Topul firmelor din județul Mureș», locul I revenind unui număr de 772 de firme. Alături de evidența firmelor în cadrul clasamentelor, sunt importante și următoarele distincții care se acordă firmelor cu rezultate deosebite, constante de-a lungul timpului: diploma pentru exportatorii de top, diploma și trofeul pentru excelență în afaceri, trofeul de distincție pentru membrii de aur, diplome de onoare, pe care le acordăm femeilor manager de succes. Pentru firmele premiate, prezența în catalogul «Topul firmelor din județul Mureș» reprezintă o carte de vizită, o garanție de bonitate și seriozitate în relațiile cu investitorii și cu partenerii comerciali, întrucât, acest catalog se bucură de o largă distribuție în mediile de afaceri din țară și din străinătate. Ne mândrim cu faptul că 342 companii mureșene sunt prezente în primele 10 locuri ale topului național, din care, 46 sunt ocupante ale locului I, ceea ce situează județul Mureș pe un onorant loc VII pe țară”.

Catalogul “Topul firmelor din județul Mureș” - ediția a XXVI-a este o realizare tipografică foarte reușită și conține 170 de pagini. La realizarea acestui clasament, din comisie au făcut parte: Vasile Pop, președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș, Anca Mihaela Giurgiu, secretar general C.C.I.M., Steluța Maria Bățagă, director C.C.I.M., Dénes Irén, șef Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș, Ioan Matei, director executiv, Direcția Județeană de Statistică Mureș, Dănuț Ștefănescu, director executiv, Agenția pentru Protecția Mediului Mureș, Remus Bența, președintele Patronatului UGIP Mureș. La stabilirea clasamentului pentru departajarea firmelor, indicatorii luați în calcul sunt: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat. Trebuie să apreciem că evenimentul decernării premiilor s-a desfășurat într-o ambianță deosebit de plăcută și asta prin contribuția substanțială a personalului restaurantului “Gallery Wedding Garden”, coordonat cu multă pricepere de ec. Ioan Fărcaș, având grija de a oferi un meniu de excepție participanților. Sonorizarea și fondul muzical a fost asigurat de DJ Bodo și Best DJ Mureș. În pauzele decernării distincțiilor, pe scenă au evoluat fermecătoarele și talentatele fete constituite în grupul “Hypnotique Electric Violin Quartet”, absolvente ale Conservatorului, cu debut în anul 2008 la Festivalul Internațional “George Enescu”, după care, au apărut în numeroase concerte în țară și străinătate: Roxana Cuptor - vioara I, Andreea Suchici - vioara II, Diana Toma - violă, Lara Micu, clape. Seria alocuțiunilor a deschis-o Vasile Pop, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Mureș, urmat de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa: “...De câte ori este vorba despre excelență, trăim un eveniment deosebit. Atunci când vorbim de excelență în afaceri, evenimentul este mai deosebit, pentru că oamenii de afaceri sunt cei care creează veniturile la bugetul național și sunt cei care formează și contribuie la produsul intern brut al României. Domnul președinte al C.C.I.M a vorbit aici despre oamenii de afaceri din județul Mureș și am să vorbesc și eu. Județul Mureș este un județ cu un potențial economic deosebit, mai ales în cele două ramuri de bază ale economiei naționale, industria și agricultura, dar și în ceea ce privește serviciile și alte activități economice care se desfășoară pe teritoriul județului...”. Prefectul județului a subliniat apoi, printre altele, că județul Mureș este cel mai mare producător de lapte din țară, cu o agricultură puternică și în continuă dezvoltare, iar în privința industriei, chiar dacă nu mai sunt acei coloși industriali, a rămas o activitate de bază prin microîntreprinderile din județ. Drept dovadă, în privința indicatorului PIB, România se află pe locul IV în Europa, conform datelor statistice de anul trecut.

A urmat alocuțiunea lui Johan Herman, vicepreședinte al C.C.I.M., și o serie de alte alocuțiuni ale directorilor unor societăți comerciale, cu activitate prosperă, continuă.

Nu este deloc lipsit de interes faptul că S.C. Cuvântul liber S.R.L., pentru activitatea desfășurată în anul 2018, a primit Diploma pentru clasarea pe locul I la secțiunea de editare a ziarelor, iar pentru clasarea pe același prim loc timp de cinci ani consecutiv, i s-a atribuit Diploma de Excelență și un trofeu.

Diplomele și cupa au fost preluate de președintele S.C. Cuvântul liber S.R.L. și redactor-șef al ziarului “Cuvântul liber”, Ioan Husar. Să remarcăm și faptul că dintre oficialități au fost prezente la sărbătoarea fruntașilor oamenilor de afaceri parlamentarii Marius Pașcan și Dinu Socotar. De la eveniment, întâmplător sau nu, au lipsit reprezentanții administrațiilor locale, ale Consiliului Județean, lideri și reprezentanți ai partidelor politice.

Lasă un comentariu