AZI, LA TÂRGU-MUREȘ - CERCETĂTORI DE RENUME DIN FRANȚA, LA CENTRUL AVANSAT DE CERCETĂRI MEDICALE ȘI FARMACEUTICE AL UMFST

Distribuie pe:

Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice (CCAMF) al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" găzduiește azi, 5 noiembrie, întâlnirea dintre reprezentanții Institutului de Boli Metabolice și Cardiovasculare din cadrul INSERM Toulouse, Universitatea „Paul Sabatier" Toulouse III, Franța, și ai UMFST Târgu-Mureș, având ca temă de discuție viitoare proiecte de cercetare și colaborări instituționale, informează reprezentanții Universității.

Prezentările vor fi susținute de: prof. Remy Burcelin, director al INSERM Toulouse, cercetător și profesor universitar la Universitatea „Paul Sabatier" Toulouse, președinte al Consorțiului European FLORINASH, dr. Jean Galitzky, cercetător INSERM, dr. Vincent Blasco, medic stomatolog, conferențiar universitar doctor la Universitatea „Paul Sabatier" Toulouse, dr. Alexia Zakaroff-Girard, cercetător INSERM, și dr. Heymes Christophe, cercetător principal al Institutului pentru Boli Cardiovasculare și Metabolice din cadrul INSERM.

Evenimentul se desfășoară cu începere de la ora 9, în Sala de Conferințe a CCAMF, strada Gh. Marinescu nr. 38.

Centrul, rezultat al unui proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională și finalizat în decembrie 2015, este destinat creșterii capacității de cercetare-dezvoltare în domeniile medical și farmaceutic la nivelul județului Mureș și al regiunii CENTRU, prin promovarea calității și performanței științifice în aceste domenii, intensificarea activităților de cercetare pe plan internațional, prin crearea de parteneriate și atragerea de cercetători, dezvoltarea stocului mondial de cunoaștere, descoperirea de soluții în domeniul sănătății.

Centrul este dotat cu peste 400 de echipamente performante de cercetare/dezvoltare în 10 laboratoare de imunologie, cromatografie, analize citologice, de biologie moleculară etc., o bancă de celule ADN și plasme, funcționând pe bază de tehnologii foarte recente, o parte dintre acestea fiind unice sau foarte rare în România.

Lasă un comentariu