ÎNCĂ O VICTIMĂ A HUNGARISMULUI DEZLĂNȚUIT PRIN ACȚIUNEA BUDAPESTEI „TRIANON 100" VICEPRIMARUL UDMR, DEMIS DE UDMR! * MAKKAI GRIGORE: „ÎNTOTDEAUNA S-AU GĂSIT PĂPUȘARI ȘI MERCENARI CARE SĂ FORMEZE PLUTONUL DE EXECUȚIE"

Distribuie pe:

Consiliul Local Municipal a votat, joia trecută, demiterea din funcție a viceprimarului UDMR, Makkai Grigore, decizie luată la inițiativa a șapte consilieri din cadrul Uniunii, votată și de reprezentanții PNL, PSD și POL.

Fostului viceprimar i se reproșează, printre altele, că nu a gestionat în mod corespunzător banii publici, nu a prezentat raportul de activitate pe anul 2018, nu a respectat mai multe hotărâri ale Consiliului local, nu a dus la îndeplinire obligația legală privind asigurarea comunicării în limba minorităților a unui anunț public, document ce a apărut doar în limba română, nu și în maghiară etc.

Viceprimarul demis a precizat că va contesta decizia în instanță și va depune plângeri penale împotriva unor reprezentanți ai UDMR. Într-un document transmis presei și consilierilor locali, Makkai respinge, cu argumente și exemple, toate acuzațiile formulate împotriva sa. „Da, stimați consilieri! Viceprimarii pot fi demiși. Dar nu cu un asemenea material rușinos, o mizerie intelectuală, cu referințe ilegale, imorale și puternic anticolegiale. Este un material făcut în grabă, la ordin, cu greșeli în redactare și incoerență în exprimare. Recunosc, am citit cu silă și doar pentru că este vorba de mine (…) Cât de ascultător și supus trebuie să fii, ca să concepi și să semnezi o asemenea sărăcie intelectuală?! Este o palmă pe obrazul întregului Consiliu local, un puci împotriva organizației UDMR municipală, structură prin care ați devenit și dumneavoastră, semnatarii, consilieri locali. Bezna minții (…) Bilanțul acuzațiilor făcute de semnatari este unul foarte trist. Pe bună dreptate, materialul nu a fost avizat de secretarul general al Primăriei. Ca fost legiuitor, sunt de părere că niciun alt om cu pregătire cât de cât juridică, nu ar aviza un asemenea document, care trădează rea-voință, denigrarea cu bună știință a imaginii publice a demnitarului, ignorarea, în mod deliberat, a prevederilor legale. Ghinion, domnilor, ghinion! Rămân la concluzia că Nimic nu reușește atât de plenar ca eșecul.

În opinia mea, și îmi permit să spun, că tot ceea ce se derulează acum în plenul consiliului seamănă izbitor cu vestitele procese- spectacol („koncepciós perek" în maghiară) din anii 1940-1950, din perioada celei mai crunte dictaturi comuniste. În baza unor scenarii draconice, prestabilite, cel vizat a fost supus unor campanii groaznice de denigrare, de hărțuire, de amenințare și condamnat până la urmă în baza unor acuzații inventate, ilegale, neadevărate, în niște procese spectaculoase, bine popularizate pentru intimidarea și supunerea maselor. Și întotdeauna s-au găsit păpușari și mercenari care să formeze plutonul de execuție", conchide viceprimarul demis, potrivit documentului citat.

*Claudiu Maior: Comportamentul celor 17 consilieri locali UDMR-POL-PSD și lipsa lor de respect și de scrupule arată nivelul nedemn la care s-a ajuns în politica locală…

Consilierul primarului, Claudiu Maior - fost viceprimar al municipiului -, consideră, la rândul său, că, în speță, este vorba de „politica pumnului în gură", în Consiliul local: „Am vizionat cu mare mâhnire ședința ordinară a Consiliului local, acolo unde, cu o atitudine profund nedreaptă și nedemocratică din partea alianței UDMR-POL-PSD, în cel mai urât și tendențios mod, s-a cenzurat luarea de cuvânt a viceprimarului dr. Makkai Grigore. Ulterior, a fost votată schimbarea sa din această funcție. Comportamentul celor 17 consilieri locali UDMR-POL-PSD și lipsa lor de respect și de scrupule este descalificantă și arată nivelul nedemn la care s-a ajuns în politica locală. După blocarea de 5 luni a bugetului orașului, după blocarea proiectelor de care orașul are nevoie, acum am văzut cum un om care și-a dedicat 30 de ani de activitate în slujba comunității a fost desconsiderat și persiflat de niște teribiliști vocali, aflați vremelnic în niște funcții conjuncturale.

Ura, agresivitatea, manipularea care și-au făcut loc în ultimul timp în Consiliul local sunt mult sub nivelul pe care îl așteaptă cetățenii orașului.

Astăzi, un viceprimar UDMR care și-a făcut datoria față de oraș și țară, a fost schimbat pentru a satisface anumite ambiții și jocuri mocirloase.

Regret și îmi exprim dezamăgirea!", scrie Claudiu Maior pe pagina sa de socializare.

Licențiat în geografie, cu specializare în meteorologie, hidrologie și protecția mediului, Makkai Grigore este doctor PhD în Științele mediului. În perioada 2000-2004 a fost deputat în Parlamentul României, fiind inițiatorul art. 35 din Constituția adoptată în 2003, articol prin care se garantează dreptul fundamental al cetățenilor la un mediu sănătos și echilibrat ecologic, prevederile articolului respectiv asigurând și bazele constituționalității activităților legate de protecția mediului în România.

 

 

Lasă un comentariu