BOGDAN AURESCU A PRELUAT MANDATUL DE MINISTRU DE EXTERNE

Distribuie pe:

Noul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, a preluat, marți, mandatul de la predecesorul său, Ramona Mănescu, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul MAE.

Aurescu a descris venirea sa în fruntea ministerului ca pe o “întoarcere acasă”.

“Această instituție este a dumneavoastră și nu doar a dumneavoastră, ci a statului român. Am astăzi plăcerea de a mă întoarce la Ministerul Afacerilor Externe, pentru mine fiind o întoarcere acasă. Aici este locul unde am crescut, unde m-am format profesional și unde am cunoscut oameni deosebiți. (...) Nu au fost puține dăți când am petrecut aici mai mult timp decât am petrecut acasă cu familia”, a declarat ministrul, la ceremonie.

Acesta a pus accentul pe nevoia unui “suflu nou”. “Diplomația română are nevoie de un suflu nou, de performanță, de rigoare, de bună pregătire, dar și de bună-credință. Are nevoie de spirit inovativ, de proiecte inteligente și acțiuni orientate spre rezultat, așa încât profilul României și influența sa pe plan internațional să crească în beneficiul cetățenilor români”, a punctat Aurescu.

El a evidențiat nevoia unei reforme și reconstrucții în Ministerul de Externe. “Nu vă voi cere ca ministru ceea ce îmi voi cere mie însumi, dar mie însumi îmi cer foarte multe. (...) Venirea în funcția de ministru nu este și nu poate fi un prilej de bucurie personală, ci de muncă asiduă”, a arătat ministrul de Externe.

La eveniment au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

 

Lasă un comentariu