N-A MAI APUCAT SĂ CÂNTE LA VIOARA ȘTERPELITĂ...

Distribuie pe:

O vioară veche de 310 ani, în valoare de 250.000 de lire sterline, a fost furată dintr-un tren, în Londra, și, ulterior, restituită proprietarului său, în perfectă stare de funcționare.

Vioara aparține muzicianului profesionist Stephen Morris și a fost confecționată de meșterul David Tecchler, în 1709.

“Este devastator să o pierd și, dincolo de valoarea ei, îmi asigură traiul”, a spus Morris, adăugând că, după ce vioara i-a fost furată, n-a mai putut să închidă un ochi, de supărare.

Suspectul a fost identificat și Morris și-a recuperat prețiosul instrument, într-o parcare, sub supravegherea polițiștilor îmbrăcați în haine civile, după ce aceștia au făcut publică o imagine înregistrată cu bărbatul bănuit că a furat vioara și l-au contactat pe păgubit.

BBC a raportat că individul care avea vioara și-a cerut scuze și a spus că a făcut o greșeală. “S-a scuzat foarte mult și a spus că avea de gând să mi-o restituie personal”, a declarat Morris.

BTP (British Transport Police) a spus că nu va lua alte măsuri împotriva hoțului, întrucât acesta și-a recunoscut greșeala și a restituit bunul furat.

“Nici că se putea un final mai fericit”, a comentat muzicianul, după ce a constatat că vioara și arcușul sunt intacte. “Totul e bine când se termină cu bine”, după cum ar spune marele Shakespeare.

Lasă un comentariu