A DOUA TRANȘĂ DE 500.000 DE DOZE DE VACCIN ANTIGRIPAL VA FI LIVRATĂ PE 10 NOIEMBRIE

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, ieri, că o a doua tranșă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi livrată pe data de 10 noiembrie, iar ultima tranșă - la începutul lunii decembrie.

Costache și-a preluat oficial, joi, mandatul de ministru al Sănătății, la eveniment fiind prezenți premierul Ludovic Orban și viceprim-ministrul Raluca Turcan.

“Vom încerca să optimizăm acest sistem și la anul să nu mai vorbim de o criză a vaccinului. Procedurile trebuie demarate din timp și nu trebuie să ajungem în situația asta și, evident, cei responsabili să învețe din greșelile care s-au făcut”, a precizat ministrul Sănătății, care a menționat că în luna octombrie a fost livrată prima tranșă de 500.000 de doze de vaccin antigripal.

Vorbind despre taxa clawback, asigurările complementare și Eurotransplant, ministrul a subliniat că deciziile pe aceste subiecte vor fi luate “rapid” împreună cu actorii din domeniu: “Multe dintre deciziile acestea - taxa de clawback, asigurările complementare, Eurotransplantul - sunt decizii care vor fi luate rapid, dar sunt decizii care trebuie luate împreună cu actorii ce participă la fiecare din acest program. (...) Împreună cu profesioniștii din domeniu și cu Comisia de sănătate a Parlamentului vom prezenta în curând cele mai bune soluții”.

El a anunțat “toleranță zero” față de plățile informale din unitățile medicale.

“Mai mult, el a spus că va fi gândit” un sistem adevărat de evaluare” pentru concursurile la funcțiile de manager de unități medicale, dar și la alte concursuri destinate personalului medical.

“Ne gândim împreună cu colegii să introducem un sistem adevărat de evaluare, care va fi aplicat la concursurile de manageri și pentru manageri, cât și pentru personalul medical care dă astfel de concursuri. Știm foarte bine că există simulacru de concursuri, știm foarte bine că se fac numiri politice și cel puțin în domeniul sănătății, mi se pare foarte grav”, a spus Victor Costache.

Lasă un comentariu