“VREM SĂ SCHIMBĂM PROCEDURILE DE ORGANIZARE A CONCURSURILOR PENTRU FUNCȚIILE PUBLICE”

Distribuie pe:

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că dorește schimbarea procedurilor de organizare a concursurilor pentru ocuparea de funcții publice, susținând că proba orală ar trebui să se desfășoare după modelul de la bacalaureat, cu camere de luat vederi.

“Vrem să schimbăm procedurile de organizare a concursurilor pentru ocuparea de funcții publice, care să fie o procedură transparentă, în jurul cărora să se facă publicitate, oricine vrea să candideze pentru o funcție publică să știe, să afle printr-o publicitate la care să aibă acces orice cetățean. De asemenea, să cunoască foarte clar criteriile în baza cărora se decide cel care câștigă concursul, iar fazele concursului să fie publice, transparente, inclusiv la proba orală, dacă păstrăm proba orală, să se facă cu camere, cum este la examenul de bacalaureat. Adică oricând să existe niște probe și dacă un candidat este neîndreptățit în mod evident, să poată să conteste rezultatul”, a spus Orban la B1 TV.

El a pledat pentru “depesedizarea administrației” și angajarea oamenilor pe bază de competență și concursuri transparente.

“Îi anunț de pe acum pe toți pesediștii care au funcții de conducere în statul român, că vor primi același răspuns, și anume, să-și facă bagajele, iar dacă au o urmă de demnitate, să-și dea demisia. (...) Dacă nu-și dau demisia, voi semna deciziile de eliberare din funcție”, a afirmat Orban.

El a anunțat schimbarea conducerii ANAF și demiterea lui Ion Ghizdeanu din funcția de președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

“Cu siguranță vom schimba conducerea ANAF. Facem o evaluare, căutăm printr-un proces de selecție riguros oameni competenți, care să aibă un plan de îmbunătățire a activității ANAF, de reformare și de creștere a colectării și vom lua deciziile imediat. Acum nu se pot face peste noapte toate lucrurile. (...)

Astăzi l-am demis pe Ghizdeanu, marele semnatar de contracte pe FDI, fantomaticul Fond de Dezvoltare și Investiții inventat prin Ordonanța 114”, a arătat premierul.

Orban a adăugat că vizează și schimbarea prefecților și a subprefecților PSD.

“Ăștia se îmbolnăvesc ca să nu poți să-i demiți”, a spus el.

Lasă un comentariu