“ÎNȚELEG CĂ ORBAN S-A ȘTERS PE PANTOFI CU ACORDUL POLITIC”

Distribuie pe:

Deputatul USR, Cătălin Drulă, a criticat, miercuri, nominalizarea de către Guvernul Orban a Adinei Vălean pentru funcția de comisar european, fără consultarea partidelor politice și fără audierea sa în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

“Înțeleg că dl Orban s-a șters pe pantofi cu acordul politic și a trimis propunerea de comisar, fără nicio consultare. Ba mai mult, este deja acceptată de Comisia Europeană. Înțeleg că promisiunile dlui Orban și cuvântul dat nu au o valoare prea mare. Înțeleg că legea valorează cât a valorat și pentru Dăncilă.

Legea 373/2013 prevede ca: “Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcția de membru al Comisiei Europene”, a scris Drulă pe Facebook.

Potrivit lui Drulă, audierea trebuie făcută înainte de nominalizare. “Altfel, ce sens are? Cel mult sensul pe care, omorând logica, se chinuiau acum câteva săptămâni domnii Iordache și Ciolacu să-l dea. Acum și PNL face același lucru”, a adăugat el.

“Luni, în Parlament, dl Orban și-a încheiat intervenția prin a ne spune de la microfon: “Aveți încredere în mine”. Încrederea începe cu respectarea cuvântului dat. Noi ni l-am respectat”, a subliniat Drulă.

 

Lasă un comentariu