MINISTRUL EDUCAȚIEI, DESPRE SIMULAREA EN LA CLASA A VII-A: ACEȘTI ELEVI AU NOI PROGRAME ȘI TREBUIE SĂ ȘTIE LA CE SĂ SE AȘTEPTE

Distribuie pe:

Noul ministru al Educației și Cercetării, Monica Anisie, a precizat că este corect ca elevii de clasa a VII-a să susțină simularea la Evaluarea Națională, pentru că aceștia au noi programe și, ca atare, trebuie să știe la ce anume să se aștepte.

“Pe 1 noiembrie, au fost publicate deja modele de subiecte pe site-ul CNEE (n.r.- Centrului Național de Evaluare și Examinare). Corect ar fi să realizăm această simulare, pentru că acești elevi au noi programe și, ca atare, trebuie să știe la ce anume să se aștepte. (...) Îmi doresc să realizez prin consultare publică, să iau cea mai bună decizie, pentru că așa este corect, să se realizeze o evaluare pe competențe, nu ca până acum, dar pentru aceasta trebuie să se realizeze și o predare-învățare în sensul construcției competențelor cheie. Nu mi se pare corect să îi evaluăm după ceea ce nu s-a realizat până acum”, a afirmat Anisie.

Aceasta și-a preluat oficial mandatul de ministru al Educației.

 

Lasă un comentariu