DESPRE POSIBILITATEA AMÂNĂRII APLICĂRII LEGII PENSIILOR: “EXCLUS! DORESC SĂ SPULBER ACEASTĂ INTOXICARE”

Distribuie pe:

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, vineri, că este exclusă amânarea aplicării legii pensiilor, menționând că aceasta va fi respectată.

“Exclus! Doresc să spulber toată această intoxicare care s-a tot rostogolit în spațiul public. Legea pensiilor a fost promulgată, legea pensiilor a fost asumată și ea se va respecta”, a arătat Raluca Turcan, la RFI.

Ea a susținut că Guvernul Orban a preluat o situație economică deosebit de grea, iar bugetului asigurărilor sociale de stat îi lipsesc 2,2 miliarde lei.

“Am preluat o situație economică deosebit de grea și trebuie să o stabilizăm. Evident, nu ne plângem pentru că ne așteptam la lucrul acesta, dar, pe fond, fiecare român trebuie să știe ce prăpăd a lăsat în urmă Guvernul PSD. Pe de o parte, avem instituții publice înțesate de rubedenii și clienți de partid, aceștia vor pleca acasă unul câte unul, iar funcționarii bine pregătiți și harnici nu trebuie să aibă nicio teamă. Banii risipiți până acum vor trebui economisiți și puși angajații să lucreze în folosul priorităților românilor. În numai trei zile de la preluarea acestei guvernări, am descoperit în ministere lucruri greu de imaginat. Bugetul pentru tot anul 2019 a fost construit pe un deficit bugetar total de 2,76% din PIB”, a afirmat Turcan.

Aceasta a menționat că, la finalul lunii octombrie, deficitul a ajuns la peste 29 de miliarde de lei, reprezentând 2,8% din PIB, ea susținând că au fost cheltuiți toți banii destinați până la sfârșitul anului, iar două luni au rămas descoperite.                                                               

“La Programul Național de Dezvoltare Locală, la Ministerul Dezvoltării Regionale, s-au strâns facturi neachitate de peste 5 miliarde de lei pe care PSD a refuzat să le plătească și le-a lăsat ca un cadou otrăvit pentru viitorul guvern. Bugetul asigurărilor sociale din care se plătesc pensiile s-a spus la construcția bugetară pe acest an că va avea un excedent de 2,9 miliarde de lei, în realitate, după 10 luni, bugetul de pensii are mai puțin cu 2,2 miliarde lei”, a explicat Turcan.

Vicepremierul a mai susținut că situația a fost “ținută sub preș pe spinarea agenților economici”.

“ANAF-ul a blocat rambursările de TVA către agenții economici cu aproximativ 2,2 miliarde lei, deci acesta este un sold de TVA nerambursat și sunt firme care nu și-au primit banii încă din luna aprilie: Dincolo de faptul că s-a băgat mâna până la cot, că s-a furat ca în codru, dincolo de faptul că au lăsat niște datorii care bubuie în față, au mințit agenții economici, cei care creează plusvaloare în România, și nu le-au dat banii pe niște rambursări de TVA pentru care își creează rulajele de dezvoltare încă din luna aprilie”, a mai spus Raluca Turcan.

 

Lasă un comentariu