POR 2014-2020 PROIECTE DE PESTE 120 MILIOANE DE EURO PENTRU DEZVOLTAREA DURABILĂ

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni, s-au aprobat 31 de contracte de finanțare cu fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, pentru proiecte care vizează sprijinirea dezvoltării durabile, în 19 județe din România. Acestea vor fi implementate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (în calitate de lider de parteneriat) și de autoritățile locale (în calitate de parteneri). 16 dintre ele urmăresc investiții în educație, opt vizează reabilitarea, dotarea și modernizarea mai multor unități sanitare, iar șapte proiecte au în vedere dezvoltarea și reabilitarea infrastructurii rutiere și crearea de zone verzi și de agrement.

Valoarea finanțării nerambursabile a celor 31 de proiecte este de 569.366.162 lei și vizează obiective din București și județele Prahova, Galați, Mureș, Cluj, Giurgiu, Olt, Satu-Mare, Hunedoara, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Arad, Iași, Sibiu, Brașov, Gorj, Tulcea și Vrancea.

POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale și de investiții, provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.

Alocarea estimată se ridică la 8,38 miliarde euro, din care 6,86 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE (prin FEDR), iar 1,52 miliarde de euro - contribuția națională. Autoritatea de Management a programului funcționează la nivelul MDRAP.

POR 2014-2020 finanțează proiecte care contribuie la obiectivul general de creștere a competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să-și poată gestiona în mod eficient resursele și să-și valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic, informează Serviciul Comunicare al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 

Lasă un comentariu